Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL: Rozes bezdarbības dēļ apdraudēta piena ražošanas nozares pastāvēšana

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti uzskata, ka zemkopības ministra Mārtiņa Rozes bezdarbības dēļ apdraudēta piena ražošanas nozares pastāvēšana.

JL, norādot, ka situācija piena iepirkuma tirgū arvien vairāk sarežģī piensaimnieku situāciju un piensaimniecības kā nozares turpmāku pastāvēšanu valstī, JL aicinājis ministru skaidrot, kādi piena ražošanas atbalsta mehānismi tiek realizēti, kā ministrs plānojis kompensēt zaudējumus, ko piedzīvojuši piena ražotāji piena iepirkuma cenu samazināšanās dēļ, un kā Roze iecerējis novērst iespējamu piena ražotņu slēgšanu.

Atbildēs ministrs apliecinājis, ka piena ražotāju zaudējumus kompensēt neplāno, un arī skaidra plāna, kā novērst piena ražotņu slēgšanu, ministrijai nav. Piena ražotājiem nācies saskarties ar strauju piena iepirkuma cenu samazināšanos, kas, iespējams, skaidrojama ar pārstrādātāju neatļautu vienošanos iepirkuma cenu noteikšanā. Samazinātās cenas ne vien apdraud Eiropas fondu atbalstīto projektu realizāciju, norēķinus par aizdevumiem un saistību izpildi Eiropas pensijas saņemšanai, bet vairs nesedz ražošanas izmaksas un draud izputināt piena ražotājus. Taču ministrs šajā situācijā nav darījis neko, lai ražotājus aizstāvētu, uzskata JL.

"Ministra sniegtās atbildes liecina par nespēju un nevēlēšanos pasargāt no sabrukuma vienu no Latvijas lauksaimniecības pamatnozarēm," pārliecināts JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas