Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL: Saeima izvairās no vienlīdzīgas atbildības likuma priekšā

Jaunā laika (JL) Saeimas frakcijas deputāti uzskata, ka Saeimas šīsdienas lēmums neskatīt JL rosināto priekšlikumu atcelt deputātu imunitāti attiecībā uz administratīviem pārkāpumiem, liecina par Saeimas deputātu vēlmi izvairīties no vienlīdzīgas atbildības likuma priekšā, vēsta frakcijas paziņojums presei.

JL bija rosinājis iekļaut Saeimas plenārsēdes darba kārtībā priekšlikumu izdarīt grozījumus Satversmē, Saeimas Kārtības rullī un Krimināllikumā, paredzot, ka Saeimas deputātus par administratīviem pārkāpumiem soda kā jebkuru Latvijas iedzīvotāju, jo Saeima ar savu balsojumu vairs nevarēs deputātu pasargāt no izdarītajam pārkāpumam atbilstoša soda.

Vienlaikus, saskaņā ar JL iesniegtajiem grozījumiem Saeimas Kārtības rullī, pēc administratīvās imunitātes atcelšanas tiek paredzēta arī Saeimas informēšana par notikušo un deputātu pārkāpumu publiskošana.

JL uzskata, ka tādējādi princips „viens likums - viena taisnība” tiktu attiecināts uz visiem Latvijas iedzīvotājiem. Turklāt, atstājot citu deputātu ziņā lēmumu par parlamentārieša saukšanu pie administratīvās atbildības, Saeima uzņemas tiesas funkcijas, nevis rīkojas saskaņā ar Satversmi, norāda JL.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas