Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

JL turpina iesniegt priekšlikumus budžeta grozījumiem

Partija "Jaunais laiks"(JL) arī šonedēļ izskatīšanai Saeimā iesniegusi grozījumus šā gada valsts budžetā, šoreiz ierosinot piešķirt papildu 12,5 miljonus latu pašvaldību mērķdotācijām.

JL Saeimas frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis aģentūrai BNS sacīja, ka partija, balsoties uz valdības sniegto informāciju, ka gaidāmi papildu nodokļu ieņēmumi 100 miljonu latu apjomā, turpina sagatavot priekšlikumus šā gada budžeta grozījumiem.

"Prieks, ka Saeima jau atbalstīja mūsu iepriekšējos priekšlikumus budžeta grozījumiem. Tagad gribam to turpināt," sacīja Šadurskis.

JL ierosina 11,7 miljonus latu piešķirt mērķdotācijām investīcijās pašvaldībās. Šo naudu partija ierosina sadalīt starp pašvaldībām dažādu investīciju projektu, piemēram, skolu, kultūras namu, siltumapgādes sistēmu, sporta zāļu rekonstrukcijai, kā arī bērnudārzu būvniecībai.

Savukārt 844 tūkstošus latu JL ierosina piešķirt kā mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem. Naudu iecerēts izdalīt dažādu nevalstisko organizāciju atbalstam, skolu un bibliotēku materiāltehniskās bāzes uzlabošanai, grāmatu iegādei un citiem pasākumiem.

Šadurskis skaidroja, ka partija pati izvēlējusies pašvaldības, kurām būtu nepieciešams atbalsts dažādu projektu īstenošanai. Informāciju par nepieciešamību palīdzēt JL saņēmusi, gan apbraukājot Latviju un iepazīstoties ar situāciju, gan Saeimā saņemot vēstules ar lūgumiem palīdzēt.

Papildus nepieciešamos līdzekļus JL ierosina iegūt, par septiņiem miljoniem latu palielinot pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumu prognozi, bet par 5,5 miljoniem latu - uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozi.

Jau vēstīts, ka Saeima ar opozīcijas deputātu balsu vairākumu jau pagājušo ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās JL sagatavotos grozījumus šā gada budžetā, kas paredz piešķirt vairāk nekā 20 miljonus latu skolotāju algu palielinājuma nodrošināšanai.

Deputāti ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās JL sagatavotos grozījumus šā gada valsts budžetā, kas paredz piešķirt papildu 25 miljonus latu, lai pašvaldības varētu finansēt pasākumus dzīvokļu jautājumu risināšanai, liecina Saeimas sēdes darba kārtība.

Lai gan LPP, pretēji koalīcijas viedoklim, atbalstīja JL ierosinātos grozījumus valsts budžetā, TP Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Lagzdiņš uzskata, ka koalīcijas darbu tas neietekmēšot. "Tas ir Saeimas deputātu priekšvēlēšanu trakums, un tas nekādi neatsauksies uz valdības darbu. Jādomā, ka pēc Saeimas vēlēšanām šie budžeta grozījumi tiks nolikti atvilktnēs," aģentūrai BNS iepriekš sacīja Lagzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas