Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL uzrāda valdības 100 dienu neveiksmes

Jaunais Laiks (JL) uzskata, ka galvenās neveiksmes 100 dienu laikā Godmaņa valdībai bijušas saistībā ar nespēju cīnīties pret inflāciju, problēmām Latvijas Pastā, administratīvi teritoriālo reformu, kā arī vairākkārtīgu Lattelecom jautājuma atlikšanu. Kritiska attieksme JL ir arī pret valdības īstenoto enerģētikas politiku.

JL Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu Ministru prezidentam par valdības simts dienās paveikto, uzskatot, ka tās darbam šajā laikā nav bijis pozitīva rezultāta.Pieprasījumā premjeram JL norāda uz vairākiem notikumiem, kas, viņuprāt, liek apšaubīt šīs valdības spēju darboties. Inflācijas līmenis ir sasniedzis 16,8%, _Latvijas Pastā_ ir iestājusies faktiska maksātnespēja, taču satiksmes ministrs Ainārs Šlesers sācis rīkoties tikai tad, kad kļuvis skaidrs, ka uzņēmums nespēs izmaksāt saviem darbiniekiem algas. Koalīciju veidojošajām partijām ir acīmredzama nevienprātība Administratīvi teritoriālas reformas jautājumos, kas apdraud veiksmīgu reformas īstenošanu un sekmīgu 2009.gada pašvaldību vēlēšanu norisi. Valdība vairākas reizes ir nesekmīgi mēģinājusi vienoties par _Lattelecom_ atsavināšanas modeli, pieprasījumā norāda JL.

Ņemot vērā šos faktus, JL aicina Godmani atbildēt par problēmām šajās nozarēs. Tostarp, JL vēlas noskaidrot, kādus pasākumus inflācijas ierobežošanai valdība ir veikusi savas darbības simts dienās un kādus tā plāno veikt tuvākajā laikā.

JL aicina Godmani skaidrot arī valdības enerģētikas politikas nostādnes, jautājot, vai valdības īstenotā enerģētikas politika neveicinās lielāku Latvijas ekonomisko un politisko atkarību no Krievijas. Tāpat JL vēlas saņemt premjera atbildi, vai šobrīd Godmaņa vadītajai valdībai ir vienota izpratne par Administratīvi teritoriālās reformas turpmāko virzību, kā arī iepazīties ar premjera viedokli par otrā līmeņa pašvaldībām un par to ieviešanas termiņu.

Pieprasījumā Godmanim JL vaicā, vai Šlesera neprofesionālā rīcība, pieļaujot Latvijas Pasta faktisku maksātnespēju un privatizāciju, neradīs papildus izdevumus nodokļu maksātājiem, kā arī vēlas noskaidrot, cik lielus zaudējumus Latvijas valstij radījusi MK vilcināšanās SIA „Lattelecom” valsts kapitāldaļu privatizācijas jautājumā.

JL lūdz premjeram skaidrot arī savus izteikumus par Valsts kontroli, sakot, ka tā darījusi nelietderīgu darbu, veicot revīziju par publisko iepirkumu likuma prasību un valsts līdzekļu efektīvas izmantošanas principa ievērošanu autoceļu atjaunošanā un Satiksmes ministrijas darbības nodrošināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas