Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jūliju sinoptiķi sola karstu, bet lietainu

Jūliju sinoptiķi sola karstāku, taču saulainās dienas mīsies ar lietavām un pērkona negaisiem, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Mēneša pirmajā dekādē laiks būs nepastāvīgs - saulainās dienas mīsies ar mākoņainām, un dekādes otrajā pusē gaidāms vairāk lietus. Gaisa temperatūra naktīs būs +8..+13 grādu, bet dienā +19..+24 grādi. Dekādes vidū gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +26 grādiem, bet dekādes beigās pazemināsies līdz aptuveni +16..+21 grādiem.

Otrajā dekādē laiks būs saulaināks un sausāks, taču gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaisi, kuru laikā vējš brāzmās sasniegs ātrumu 15-19 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī paaugstināsies līdz +11..+16 grādiem, dekādes otrajā pusē - līdz +14..+19 grādiem. Dienā gaisa temperatūra būs +16..+21 grāds, bet jau no dekādes vidus gaiss iesils līdz +25..+29 grādiem.

Siltākā būs mēneša trešā dekāde. Lai arī palielināsies mākoņaino dienu skaits, nokrišņu būs mazāk. Gaidāmi īslaicīgi lieti un pērkona negaisi ar brāzmainu vēju. Gaisa temperatūra naktī būs +12..+17 grādu, dekādes vidū - līdz +20 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs +23..+28 grādi, siltākajās dienās pat līdz +32 grādiem.

Savukārt Lielbritānijas nacionālais meteodienests "Mtoffice" prognozē, ka atlikusī vasara - jūlijs un augusts Eiropas ziemeļos - Skandināvijā un Baltijas valstīs biežāk būs nepastāvīga laika periodi, nokrišņu daudzums, visticamāk, būs mazāks nekā parasti, savukārt temperatūra, visticamāk, būs nedaudz augstāka par normu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas