Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jūrmalas dome lems par vicemēra Urbanoviča atstādināšanu

Jūrmalas dome piektdien lems par domes priekšsēdētāja vietnieka Daiņa Urbanoviča (Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija) atbrīvošanu no amata, aģentūru BNS informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Viņa vietā pilsētas vicemēra amatā plānots iecelt apvienības "Dzimtene" deputātu Jāni Kuzinu.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domnieki ceturtdien pēc pusotras stundas debatēm no amata atbrīvoja pašvaldības vadītāju Inesi Aizstrautu un par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Raimondu Munkevicu no partijas "Jūrmala - mūsu mājas".

Pieprasījumu lemt par Aizstrautas atbrīvošanu no amata parakstīja Munkevics, Aigars Tampe, Juris Griķis (abi "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK), Jānis Kuzins ("Dzimtene"), Māris Mežapuķe ("Saskaņas centrs"), Igors Dreija ("Jaunais centrs") un Juris Hlevickis.

Tam pievienojās arī Vladimirs Maksimovs un Žanna Kupčika ("Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā").

Jūrmalas domē ir 15 deputāti, valdošā deputātu grupa koalīcijas līgumu nav parakstījusi, taču vienojusies par sadarbību. Domes vadītāju Inesi Aizstrautu, kuru pirms diviem mēnešiem izslēdza no partijas "Jaunais laiks" (JL), atbalsta vēl divi bijušie JL biedri Zigurds Starks un Ģirts Trencis, kā arī Agris Kalnciems (Tautas partija) un Dainis Urbanovičs (Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija).

Savukārt Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme") domes vadību atbalsta atsevišķos jautājumos, bet citos pievienojas opozīcijas viedoklim.

Iepriekš domes priekšsēdētāju atbalstīja arī "tēvzemieši", taču pēc viņu atlaišanas no ietekmīgiem amatiem domē TB/LNNK no atbalsta Aizstrautai atteicās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas