Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kā mūsu intereses apmainīs pret naudu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
...bet kur tad vēl ņemt naudu ne vārda. ______________________________ Sabiedrisko TV jāuztur saviedrībai - tātad vai nu no abonēšanas maksas vai valsts budžeta /kā patreiz/ un kā šos kanālus uzturēt jādomā saeimai un valdībai, nevis autorei. Idejas var būt daudz oriģinālākas kā Kotam, piem. Dzemdību namos pie operāciju zālēm var iekārtot vietas skatītājiem ar novirzēm, kuri par labu samaksu varēs vērot dzemdību norisi /nejaukt ar ģimenes locekļiem/, to pašu metodi varētu izmantot, lai paplašinātu publisko tualešu skaitu u.t.t.. Mūsu valstī jau vairs nav jākaunās ne par vienu agrāk nosodamu nodarbi, ja vien tā nes pietiekošu peļņu.
Naivā
N
Pelnīt ar reklāmām nav ne slikti, ne labi :) BET attiecībā uz vienīgo sabiedrisko televīziju, kuras galvenā misija ir izpildīt nacionālo pasūtījumu (un nacionālais pasūtījums pēc likuma ir tas, kam IR finansējums), gribētos skaidrību - kam tieši tad pietiek tās valsts naudas un par kādu procentu LTV tad ir sabiedriskā TV?
pēcis
p
Izlasot šo rakstu jāsecina, ka paldies Dievam, ka viņa nekļuva par LTV ģenerāldirektori :) Tas, ka pelna ar reklāmām ir slikti, bet kur tad vēl ņemt naudu ne vārda. Man arī labprāt gribētos, lai nedzītos tik ļoti pēc reitingiem un reklāmām. Bet kamēr Saeimā ir apturēta jaunā TV likuma virzība, kas nodrošinātu LTV lielāku finansējumu un tādā veidā arī iespēju veidot kvalitatīvākus raidījumus (jāatceras, ka mūsdienās tomēr viss maksā naudu, pat kūltūras raidījumu uzņemšana) tikmēr vienkārši nav citas izejas. Līdz ar to par esošo situāciju būtu vairāk jākaunina mūsu 100 gudrās galvas, nevis televizijas vadība.
Kukū
K
Jā... Ja tā atklāti - es gandrīz nepamanītu, ka LTV 1 pārstātu eksistēt... No rīta līdz vakaram vieni bla bla...Tukšums, garlaicība. Pat ziņas nevar jēdzīgas sagatavot. ( Vislabāk tās apkopo TV 3). LTV 1 dominē tāds pašapmierināts tantisms. Un tie pašslavinātie seriāli! "Paši pūta, paši dega" - bija reiz tāda luga P.Putniņam par kultūras darboņiem. Vistrakāk ir svētkos. Bon tončikam 100. reizi Dziesmu svētki, gaudeni sižetiņi, šlāgerīši. Nu jāsaprot taču TV vadībai, ka Tv jāstrādā radoši aizrautīgiem profesionāļiemn ,nevis draudziņiem. Un tā, lai gribētos to TV skatīties, nevis izslēgt.
AV
A
Reitingus es varētu nosaukt arī par kvantitāti, bet tā praktiski nekad nav sinonīms kvalitātei. Pašreizējie LTV un NRTP darboņi /citādi es viņus nosaukt nevaru/ ir paredzējuši latviešu kultūru nobēdzināt cik tālu vien var. Jau tagad kultūras raidījumi sastāda vien niecīgu daļu no kopējā raidlaika. Paredzēts, ka šādu raidījumu apjoms vēl vairāk samazināsies un tie tiks rādīti programmas pašās beigās - praktiski naktīs. Šaubu nav - reitingi kritīsies katastrofāli, jo tos varēs skatīties vien tie, kuriem nav jāstrādā /cilvēkiem diennaktī tomēr jāguļ noteikts stundu skaits - diemžēl/. Ar jaunā kanāla atvēršanu kabeļtelevīzijas "izpildījumā" skatītāju loks vēl vairāk samazināsies. Ko darīt lauciniekiem un cilvēkiem ar zemiem ienākumiem? Viņiem informācija par kultūras norisēm praktiski būs liegta. Nenoliedzot sporta pārraižu nepieciešamību, tomēr domāju, ka raidlaika ilgumam būtu jābūt līdzvērtīgam. Kultūra ir tautas identitātes pamats. Vai mēs to gribam zaudēt? Es - nē. Atbildi uz jautājumu, kāpēc ir iecerētas šādas pārmaiņas, atradu DELFOS publicētajā informācijā "Sākot 2009.gadu, LTV programmu pārraidi nodrošinās divos kanālos". Konkrēti LTV 1.kanāla direktores B.Šmites vārdos:"... ziņu un analītiskajos raidījumos viena no galvenajām saturiskajām prioritātēm būs Latvijas vietējo pašvaldību vēlēšanas novados un pilsētās un Eiropas Parlamenta vēlēšanas." Vai ir vēl kādi jautājumi? Smadzeņu skalošana acīmredzami pieņems grandiozus apmērus. Un kultūra šai procesā ir nevēlama. Vieglāk savām vēlmēm pakļaut popkultūras apmātus ļautiņus. Tad nu betmeniem un šlāgeraptaujām tiks ierādīta goda vieta... Vai latviešu kultūra pēc kāda laika būs jāierindo cilvēces nemateriālo vērtību sarkanajā grāmatā? Ceru, ka mēs to nepieļausim.
elzza
e
Ir ļoti daudz cilvēku, kas, saudzējot savu sirdsmieru un nervu sistēmu, deklarē, ka par politiku neinteresējas. PRINCIPĀ! Vai tāpēc politikas Latvijā nebūs? Nē taču. Ja viena inteliģenta sieviete man saka, ka bērniem nevajadzētu likt skolā lasīt "Mērnieku laikus," jo ir daudz interesantākas lietas, ko viņiem darīt, vai nemācīt vairs bērniem latviešu literatūru? Laikam nē, jo pastāv kaut kāds minimums, kas nepieciešams, lai jaunie cilvēki saprastu sevi savā tautā, valstī. Literatūra kā mākslas sastāvdaļa ir mūsu vēsture. Cita lieta: kā māca, vai māca domāt vai tikai atstāsta saturu utt. Vai analizē, kāpēc: Varoņi rīkojās tieši tā, kāpēc Kaudzītes rakstīja tā vai citādi u.tml. Kultūras procesu analīze ir daļa no antropoloģijas, kas dod skaidrojumu par norisēm un procesiem. Ir liela daļa cilvēku, kurus neaizrauj domāšanas procesi. Vai tāpēc jāatņem iespēja gūt informāciju, diskutēt, apmainīties domām un domāt visiem tiem, kas to spēj un vēlas? Ja tas nav valdības koalīcijas mērķis, tad to darīt būtu stulbi. Ja tas IR mērķis, tad tas ir noziegums!
LTV
L
viss jau butu labi un varetu piekrist, bet bridi, kad jasak kritizet LTV darbs, gan Jus, Anda, gan Diena izmanto reitingus, lai pateiktu, redz, cik LTV vini zemi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas