Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kā vienot sabiedrību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Yox
Y
Ja apliecības izsniedzējs ir bijis kukuļņēmējs un Kravcovs to apliecību ieguvis, tad kāpēc nevar to Cēsu kukuļņēmēju publiskot - kāKravcova apliecības autoru (autortiesības!) un Kravcova vārdu turpmāk minēt tikai kopā ar apliecības autoru? Tas būtu labs integrācijas gājiens!
Ministry of Truth
M
20 gadi ir pagājuši, es vairs nevienu nīkuli (kurš, spriežot pēc kāda bieži citētā rakstnieka, ir trīsreiz mazāks cilvēks par mani) nevēlos ne tikai integrēt, bet pat ne sveicināt. Lai mīcās savā pareizs laiks - Maskavas laiks vidē! Man ar viņu nekas nav bijis kopīgs un arī nebūs. Negribu.
irina
i
Pēc tautības esmu krieviete (pēc pases) un mani arī kaitīna Kravcovs. šeit neiet rūna par Satversmes parkapšanu, bet par elementāru cieņu pret valodu un tautu. Tomēr Saeimā jārūna latviski.
Ieva
I
Kāpēc visi regulāri aizmirst, ka naturalizēties var arī tad, ja valodu nezina tai visaugstākajā pakāpē? Savukārt deputātam valoda ir jāzina visaugstākajā pakāpē! Tā kā pēc būtības naturalizācijas dokumentos vajadzētu būt rakstītam, cik labas ir valodas zināšanas. Īpaši tāpēc, ka labāk par nepieciešamo minimumu valoda ir jāprot ļoti daudzu profesiju pārstāvjiem.
olga
o
Esmu piekrita 100% ar Jūsu vārdiem
un
u
Kā, vai tad Ušakovs nav salaga - bērns, pielikts spēlēties ar pieaugušo mantiņām? Nekad viņš nekļūs pieaudzis; "daudzviet veicas" - pats izrunājies, ka tāds puskoka lēcējs vien ir tavs Ušakovs.
Kā?
K
Kā vienot sabiedrību? Ļoti vienkārši: jādod vara arī krievvalodīgajiem, lai viņi nebūtu apdalīti. Re, kā Ušakovs cenšas parādīt savus darbus, daudzviet arī veicas. Ušakovs rūpējas par iedzīvotājiem. Nākošajās vēlēšanās rīdzinieki atkal balsos par Ušakovu. Tautai vajag maizi un darbu, ja to sagādā Ušakovs, ļoti labi.
Vecs perecs
V
Gribēšana un iespējas ir divas boļšajas razņicas. To tak vajadzētu saprast pat latviski saprotošam un rakstošam ruskojazičņikam.
Zelma Birzniece
Z
Atkārtoju-Ir tačui redzams,ka Kravcovs nopircis pilsonību.Pie viņa mokām vainīgs Urbanovičs kurš cerēja uz SC uzvaru vēlēšanās un krievu valodu ka otru valsts valodu.Izsaku līdzjūtību visiem Kravcova vēlētājiem,kuri cerēja uz padomju laiku atgriešanos
tara
t
Pirmkaart - naakamaa paaudze ir jaamaaca tikai latvieshu valodaa. Mazie Latvijas iedziivotaaji atrisinaas visas taa saucamaas divkopienu probleemas naakamo 20 gadu laikaa. Tad, kad visi runaas latviski tur, kur tas ir nepiecieshams, nekaadu probleemu vairs nebuus. Ortkaart - jaaparedz lielaaki sodi par latvieshu valodas nelietoshanu tur, ku tas noteikts ar likumu. Krievi (vismaz liela dalja no vinjiem) diemzjeel saprot tikai rungas valodu. Bet sodi diciplinee vislabaak un visaatraak panaak pozitiivu rezultaatu.
Hehe
H
Jūs nepiespedīsit runāt krievus latviski privātā sarunā, bet savu darba pienākumu rāmjos viņi valsts valodu prot. ---Ņe tut to bilo. Tieši šajās dienās viena "profesionāle" lūdza atļauju skaidrot situāciju krieviski, jo viņai tā esot ērtāk. Es, riebīgais latvietis, laipni piekritu. Būtu zinājis, ka šodien lasīšus Jūsu un citus "miermīlīgo krievu" viedokļus, būtu izgājis uz kašķi. Jūs manī tiešām modināt nacionālo naidu. Nodošu tiesai.
Latvietis
L
Tu tiešām mani kaitini, pat vēl ļaunāk - rosini nacionālo naidu. Kāpēc man, manā dzimtenē, vēl joprojām Rīgas Siltuma darbiniece lūdz atļauju skaidrot situāciju krieviski? Es laipni atļāvu, taču izrādās, ka esmu bijis muļķis, nenormāls, "ar kuru nevar normāli runāt, pie kura vajag piekasīties!!! Un šī nav vienīgā situācija. Man visu laiku tiek bāzts acīs, ka es kādam kaut ko esmu parādā! Kaunies!!!!!!
Hehe
H
"... ļaut saprast, ka viņi ir Latvijas valsts daļa, ka viņi, strādājot Latvijai, strādā savā labā. Krievi kļūs Latvijas patrioti daudz ātrāk, ja valsts ekonomiski kļūst stiprāka, nekā tad, ja stāstīsim viņiem, cik skaistas ir mūsu tautasdziesmas" Man jau arī gribētos, ka kāds atnāk un uzlabo manu, pensionāres, ekonomisko stāvokli. Tomēr es Latviju mīlu un esmu tās patriote arī šajā situācijā. Tāpat kā daudzi latvieši, igauņi, lietuvie`1si, poļi, krievi, ukraiņi, kas dzīvo Latvijā. Vai mēs esam stulbi vai aprobežoti? Māti taču arī mīl, kaut viņa, iespējams, ir kliba, kurla vai akla. Mums nav vajadzīgi tādi draugi, kas tādi ir tikai pie pilnas siles. Tie nav mūsu īstie draugi. Tā nebūs patiesa integrācija. Skumji, taču es piekrītu viedoklim, ka sveštautiešu Latvijā ir pārlieku daudz. Viņi gluži vienkārši nav integrējami. Tas nav naida izraisīts spriedums, tā ir realitāte. Nekas neiznāks.
aina
a
Tikai ar skolām valsts valodā!
...
.
... visu tos pretīgos iebraucējus tiešām jāpadzen, arī augstprātīgos latviešus!... tikai mēs patiesi lībieši esam šīs zemes saimnieki... :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas