Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kādreizējie čekisti liecinājuši — Bičkovičs nolūkots pastāvīgam darbam VDK, nevis aģenta statusam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
monitors
m
Kurš gan tic tām muļķībām, ka čekisti aiz neko darīt aizpildija bezjēgā kartītes??? -------------- ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ------- Es arī tā domāju. Pēc tam man nonāca informācija, ka čekistiem bija noteikts vervēšanas plāns. Un, kā jau Padomijā bija pieņemts, uz papīra plāns bija jāpilda. Tad jau arī sarakstīja tās kartītes, lai varētu atskaitīties. Sak, pārrunas notikušas, cilvēks piekritis sadarboties utt. Bez šaubām, dīvaini, ka stūra māja uzkrāja nepatiesu informāciju, bet laikam pat tur nevarēja tikt vaļā no komunistiem ierastās "očkovtirateļstvo" kaites.
Ivars Māliņš
I
Lasot visus komentārus, redzu neviens Ivaru vispār nepazīst!!! Redzot rakstu Dienā, gribētos pajautāt Zanei Zālītei-Kļaviņai, ko viņa vispār zina par 76.gada 18. novembri Kokneses vidusskolā (izņemot, to kas rakstīts vēstures skolotāju mācību palīglīdzekļos).Vienīgais mīnuss Ivaram - viņa māte bija partijas sekretāre kolhozā "Rīts". Ja gribat īsu pamācību ar atskatu vēsturē piezvaniet Ivaram Māliņam - Kokneses v-sk skolotājam, 26526736, basketbola trenerim Mārim Bružikam , uzņēmējam Aigaram Kalniņam, Jurijam Tarasovovam , Guntaram Gulbim un citiem Kokneses v-sk 26. izlaiduma absolventiem! Nekas nav labāks, par to, kā īstam latvietim nomelnot citu latvieti! (Tas Zanei).
AL
A
Bija VDK aģents, bet mainījās laiki, un šis kļuva par svēto nevainību. Tajā organizācijā viens otru nenodod. Valstī pilns ar tādiem nevainīgiem un tagad tie mēģina ieņemt atbildīgus amatus. Jo darba devēji gaida ziņas. Bet to Trubiņu vaijadzētu uzraut stabiņā kamēr vēl silts.
Nirnberga II
N
Latvijas politiķiem, valsts amatpersonām, ierēdņiem ir pēdējais laiks norobežoties no zagļiem, oligarhiem, NKVD/KGB darbiniekiem un aģentiem. Pretējā gadījumā jūs atradīsities politiskajā mēslainē, bet daudzi no jums arī uz apsūdzēto sola. Domājiet, atrodiet domubiedrus, organizējieties. Tikai tā jūs vēl kaut ko varat saglābt. Tuvojas Rietumu un Krievijas konfrontācija.
sesks
s
NEvēlos, lai Latvijā atbildīgos amatos būtu cilvēki ar padomju laiku pieredzi! Viņiem domāšana tāda, neko nejēdz no laikmetigās situācijas pasaules civilizētajā pasaules daļā. Negribu valsti, kurā pie varas ir vecie funkcionāri. vai tiešām jāpaiet 40 gadiem, kuru laikā apmirst visi tie ar verdzisko domāšanu, un varētu nākt kaut kas jauns? Vienīgais, ka tas jaunais būs vecaju apmācīts. bēdu ieleja. Cilvēki, domājiet taču, par ko vēlēt ejat!
ku ku
k
Ļoti labs jautājums! Atliek uzzināt cik ilgs ir mācību kurss kgb izlūku skolā!
ku ku
k
Kurš gan tic tām muļķībām, ka čekisti aiz neko darīt aizpildija bezjēgā kartītes???
fuksis
f
Ieguvu jaunas atziņas. Un pamatīgu vielu pārdomām. Nekad nevairies parunāt ar gudriākiem cilvēkiem, - teica mans tēvs. Šorīt esmu to izdarījis. Respect!
kaķka
k
Vai nu tas Raitis melo vai kā, bet izskatās nu īsti viņš pēc viena no mākoņtēva lielākajiem kretīniem. Brīnos par tiesnešiem kā viņi tādu ar apšaubāmu reputāciju, izvirzīja šim svarīgajam amatam? Tā viņa Latvijas pilsonības iegūšana arī ir ļoi apšaubāma. Būtu viņš godīgs cilvēks , tad nokārtotu to naturalizācijas eksāmenu, bet nē, vajag izmantot šuri - muri! Kaut kā Latvija pēdējā laikā seko Krievijas paraugam liekot amatos ar čeku saistītus cilvēkus! taisni baisi paliek!
Tanks
T
Ja vien viņš armijā nepraktizējās specifiskā arodā. Tur jau arī disidentu netrūka, ko vajadzēja atmaskot. Ļoti aizdomīga ir viņa dienesta laika paildzināšanās. Kāpēc?
ZBL
Z
Bičkovičs par nesadarbošanos ar čeku tika sodīts ar militāro dienestu, bet Godmanis ar ceļojumu uz Austriju.
----->
-
Domāju, ka latviešu politiķiem būtu jāizvairās no kontaktiem ar KGB darbiniekiem. Un ir trīs iemesli: 1) tas bija represīvais orgāns, kas nežēlīgi tika vērsts pret mūsu tautu, pie kam pret spējīgāko daļu (uzņēmējiem, virsniekiem, valsts ierēdņiem, lauksaimniekiem utt). NKVD laikā nežēloja ne mazus bērnus, ne sievietes, ne sirmgalvjus. Daudzi latvieši tika zvērīgi spīdzināti. Lai iebiedētu pārējos, to pat neslēpa. 2) vara Krievijā Putina laikā ļoti lielā mērā tika KGB darbiniekiem. Ja nemaldos Putins vienā no FSB (KGB pēctece) sanāksmēm, kad kļuva par prezidentu ziņoja: Uzdevums izpildīts. Un protams, Krievija labprāt Latviju iekļautu atpakaļ. Un to viņa netieši dara (ieskaitot hokeju). Kāpēc tieši nedara? Domāju, ir norunas ar ASV. Negrib konfliktēt ar ASV, NATO. Viennozīmīgi skaidrs, ka Krievija cenšas nostiprināt savu ietekmi Latvijā. Un ar kādu cilveku palīdzību? Saka, ka nav bijušo KGB darbinieku. To ir teikuši paši KGB darbinieki, pie tam augsta ranga. Un it sevišķi nav bijušo KGB darbinieku, ja personīgo bagātību avots ir Krievijā , vai tā būtu nafta vai gāze. Ir vēl tāda kategorija kā KGB aģenti, ko paši KGB visrnieki neciena. Nodevējus izmanto, bet neciena. 3) Krievija nav nosodījusi NKVD/KGB darbību. Bet pat lepojas. Neatzīst Latvijas okupāciju no PSRS puses. Starp citu tādējādi identificējot sevi ar PSRS. Domāju, ka latviešu politiķiem būtu jāizvairās no kontaktiem ar KGB darbiniekiem. Protams, ja vien viņi nav KGB aģenti. Tad ir jāatstrādā. Bet tad te darbs ir SAB un mūsu sabiedrotiem CIA un MI-6. Patlaban mūsu valsts netkarības nodrošinātāji ir NATO, ASV. Un vēl. Cienīt var tikai to tautu, kas ne tikai lepojas ar saviem sasniegumiem, bet atzīst un galvenais nožēlo savas vēstures melnos posmus, it sevišķi, ja tie ir skāruši citas tautas. Tāpēc ir tik atšķirīga attieksme no citu tautu puses vērtējot vāciešus un krievus.
Ērglis
Ē
Kad digitālās TV džeki sapratīs, ka sods būs reāls (un runas par apsūdzēto "nevainīgumu" mēs dzirdējām arī Jūrmalgeitas sakarā), tad viņi vai nu mistiski pazudīs no zemes virsas vai arī sāks runāt. Un kad kāds sāk runāt, sūdi veļās pa visiem caurumiem. Priekš kam lieku spriedzi?
----------->
-
Bet kā ar Godmaņa spēli tenisā ar Savicki, vai Kalvīša un Ulmaņa iesaistīšanos hokeja projektā? Man sevišķu iebildumu nebūtu, ja Kažociņa cilvēki satiktos ar Savicki mēģinot viņu savervēt spēlējot ar viņu tenisā. Bet ir iebildumi, kad Latvijas politiķi: esošie (Godmanis, Kalvītis-premjerministru līmenī) vai bijušie (Ulmanis-eksprezidenta limenī) spēlē tenisu vai iesaistās projektos ar KGB darbinieku, jo bijušo KGB darbinieku nav. Un kas Kremlī ir pie varas arī skaidri zināms. Un kāds ir rezultāts arī ir skaidri zināms. Ēzeļa ausis. Kāpēc viss tas notiek? Paskaidroju ar piemēru. Kāpēc Lipmans uzaicināja Ulmani hokeja čempionāta rīkošanā? Domāju, ka tāpēc, ka Ulmanim ir sakari, viņu pazīst. Tādējadi ar viņa palīdzību vieglāk bija iegūt valdības atbalstu šim projektam (finansējumu, zemes iedalīšanu). Tas ir viens iemesls. No Lipmaņa puses nekā faktiski slikta nav. Ja nemaldos, vienā intervija viņs izteicās "hokejs"...kāda tā ir nauda. Bet ir arī otrs iemesls. Ar Ulmaņa palīdzību Lipmans sāka apgrozīties Latvijas politiskajā elitē. Tas viņam ir svarigi, jo viņam vēl pieder Liepājas metalurgs (te būtiski elektrības tarifi), Grindeks (Eiropas nauda). Man nav zināms, ka Lipmans būtu KGB darbinieks vai KGB aģents. Kaut gan vārds viņam ir īsti partejisks. Tāpēc Lipmaņa darbība man ir pieņemama un saprotama. Vai ir ētiska eksprezidenta Ulmaņa rīcība? To lai vērte katrs pats. Galu gala nauda nesmird (vai tomer smird). Un sakarus, kas iegūti prezidentūras laikā var izmantot biznesa projektiem. Bet kad ar tenisa vai hokeja palīdzību Latvijas politiskās elites aprindās sāk apgrozities KGB darbinieks, ko man kā Latvijas pilsonim domāt? Ir viens tāds izlūkošanas veids kā politiskā izlūkošana. Tas ir kad noskaidro atsevišķu politiķu ietekmi politikā, politiķu savstarpējās attiecības, aŗī teiksim noskaidro kādi kandidāti ir uz noteiktu amatu (nu piemēram SAB vadītāja amats vai ģenerālprokurors vai Saeimas priekšsedētājs vai KNAB vadītājs). Ja ir laicīgi zinami kandidāti, tad var laicīgi sagatavot kompromatu vai provokāciju pret nevēlamu kandidātu. Spilgtā atmiņā man palika kāda Krievijas vēstniecības darbinieka teiktais Latvijas TV: mēs gadiem ilgi nezinājām, nesapratām, kas un kā nosaka Latvijas politiku. Tagad aina ir daudz skaidrāka (citāts ir ļoti aptuvens). To viņš pateica ļoti apmierināta tonī. Rezultāts? Jā, Kalužnijs godam nopelnīja ordeni, pie tam no Krievu pareizticīgās baznīcas. Latvija zaudēja tiesības uz 2 % savas teritorijas pretī nesaņemot neko. Kažociņa k-ga organizācijai ir daudz darba. Ja trūkst cilvēku, uz manīm varētu paļauties.
Brivība
B
Par brīvību un neatkarību diemžēl ir jācīnās visu laiku. Nav tā, ka, ja izcīni neatkarību, var vairs nedomāt par tās aizstāvēšanu. Jācīnās pastāvīgi, visu laiku, izvērtējot riskus, izmaiņas utt. Ja nemaldos, pirms 1940.gada NKVD bija daudz aģentu Latvijā, kaut gan šī organizācija bija galīgi jauna, ap 20 gadiem un bija izveidota no nulles, jo boļšviki neieredzēja čekas priekšteci "cara ohranku". Tātad nebija pieredzes, bet jau tad spēja sekmīgi strādāt vervējot aģentus, arī Latvijā. Kā domājat, kā šī organizācija attīstījās gandrīz simts gados? Kādi panākumi? Bija tāds Latvijas ārlietu ministrs Munters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas