Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kalniete: jāveido jauna valdība

Opozīcijā esošais Jaunais laiks, Pilsoniskā Savienība (PS) un Sabiedrība Citai politikai (SCP) pirmdien cer vienoties par kopīgu pozīciju koalīcijas paplašināšanās jautājumā. Šīs trīs partijas janvāra beigās parakstīja politiskās sadarbības memorandu. Pagaidām neviena no labējās opozīcijas partijām nav saņēmusi oficiālu premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) aicinājumu tikties, lai runātu par pievienošanos valdošajai koalīcijai.

«Vispirms mēs ļoti vēlētos vienoties par kopīgu viedokli šajā jautājumā, jo tad mums ir bloks ar 23 balsīm, kas mūs padara par daudz nopietnāk uztveramu partneri,» Dienai uzsvēra PS līdzpriekšsēdētāja Sandra Kalniete. PS nostāja esot, ka jāveido jauna valdība nevis jāpaplašina esošā koalīcija. Savukārt premjera kandidāta nosaukšana ir Valsts prezidenta ziņā, uz ko triju partiju bloks varētu kopīgi reaģēt.

Mēs neesam bijuši to vidū ar kuriem tiek pārunas vestas, Dienai norādīja SCP  pārstāvis Artis Pabriks, tomēr, ja tiktu aicināti, SCP “nopietni apsvērtu” piedāvājumu. Taču arī viņš uzskata, ka trim partijām ir jāvienojas par kopīgu nostāju, pretējā gadījumā “nebūtu jēgas” parakstītajam memorandam. Šobrīd mēs neredzam lielu iespēju iet šajā valdībā, vērtēja A.Pabriks.

Atgādinām, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) uzdevumu paplašināt koalīciju ir saņēmis no Valsts prezidenta. Arī Tautas partija pagājušo ceturtdien paziņoja, ka, ja nedēļas laikā to nedarīs valdības vadītājs, TP uzņemsies iniciatīvu un pati sāks sarunas.

Premjeram I.Godmanim pašreiz nav plāna, kā risināt sarunas ar opozīciju, informē premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis. Nākamās nedēļas aktuālākais uzdevums esot valdības un valsts pārvaldes reorganizācija, ko valdība skatīs otrdien. Premjers ir paudis gatavību tomēr vēlreiz sākt sarunas ar opozīciju, reakcija nav īpaši atsaucīga, piebilda E.Vaikulis.

Diena jau rakstīja, ka JL uzskata, ka šādām sarunām nav jēgas, jo "mēs uzskatām, ka valdība jāveido pilnīgi no jauna".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

JL nevēlas runāt ar Godmani par iesaistīšanos viņa vadītajā koalīcijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas