Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kalniņš: jāturpina atgādināt par Gruzijas teritoriālo integritāti

Arī trīs gadus pēc Gruzijas - Krievijas militārā konflikta jāturpina pasaulei atgādināt par Gruzijas teritoriālo integritāti, pēc atgriešanās no vizītes Gruzijā uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

O.Kalniņš un vēl trīs Saeimas deputāti no 18. līdz 21.maijam uzturējās vizītē Gruzijā, kur tikās ar valsts amatpersonām, piedalījās parlamentārā konferencē un klātienē iepazinās ar Gruzijas - Krievijas militārā konflikta laikā pārvietoto personu dzīves apstākļiem, portālu Diena.lv informēja Saeimas preses dienests.

Komisijas priekšsēdētājs O.Kalniņš vēlas Saeimā rosināt diskusiju par to, vai arī Latvijas parlamentam paust atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei.

"Uzskatu, ka šajā jautājumā nedrīkst klusēt un izlikties, ka šis iesaldētais konflikts nemaz nepastāvētu. Līdzīgi kā baltieši ārzemēs visus padomju okupācijas gadus neatlaidīgi atgādināja par Baltijas valstu zaudēto neatkarību, tāpat arī tagad jārunā par Gruzijas teritoriālo integritāti," pārliecināts Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

"Iesaldētā militārā konflikta sekas vistiešākajā veidā skar tos gandrīz tūkstošiem cilvēku, kuri karadarbības rezultātā bija spiesti pamest savas mājas Dienvidosetijā. Kā sarunā apliecināja bēgļi, psiholoģiski ir ļoti smagi, jo viņu mājas palikušas robežas otrā pusē, kur nav iespējams nokļūt," par vizītes gaitu stāsta O.Kalniņš.

Kopā ar Ārlietu komisijas priekšsēdētāju vizītē uz Gruziju bija devušies arī komisijas priekšsēdētāja biedre Iveta Grigule, komisijas deputāts Guntis Ulmanis (PLL), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu pārstāve Ingrīda Circene (Vienotība).

Vizītes laikā Saeimas deputāti tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Akaki Minašvili. Tāpat Gruzijas apmeklējuma laikā deputāti piedalījās Gruzijas parlamenta organizētajā starptautiskā konferencē, kas veltīta demokratizācijas procesiem Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīs un kurā O.Kalniņš vadīja vienu no darba sesijām. Savukārt G.Ulmanis kā bijušais Latvijas Valsts prezidents līdz ar vairākiem ASV kongresmeņiem piedalījās īpašā tikšanās reizē ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas