Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kalvītis: grūti teikt, vai jāieklausās vandaļos

Diena.lv aptaujā koalīcijas partijas: kādi ir jūsu secinājumi pēc 13.janvāra akcijas Doma laukumā, kur pret valdošo varu protestēja 10 000 cilvēku.

Tautas partijas bijušais līderis un valdības vadītājs Aigars Kalvītis:

“Organizatori izveidoja vandālismu. Politika ir dažādi viedokļi. Ir jāciena un jārespektē katrs no tiem. Ja būtu miermīlīga viedokļu apmaiņa un saruna par pārmaiņām, tad varētu tajā ieklausīties un kaut ko sarunāt. Tagad grūti novērtēt, vai vandāļu viedoklī vajag ieklausīties. Ja viņi gribēja kaut ko panākt, bija jānāk ar konkrētiem priekšlikumiem, bet viņiem tādu nebija. Pagaidām tā ir spēlēšanās ar valsti.”

TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle:

”Secinājumi jāizdara visiem, kas šo protesta akciju organizēja, jo politiķiem ir jāparedz situācijas gaita. Latviešu sabiedrībai jāsaprot, ka šāda veida atrisinājums neko nedos. Žēl par notikušo. Savu darbību nemainīsim. Tā tik vēl trūka, ka piekāpsimies huligāniskiem aktiem. Neaicinu partijām būt pozīcijā un opozīcijā, jo mēs esam Latvijas balsts. Jāapdomā situācija un jābeidz eskalēt. Jāatzīst visiem savas kļūdas, jārod racionālu risinājumu un nevis iracionālu.”

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis:

“ZZS nostāja ir pilnīgi skaidra. Pašlaik notiks ZZS sēde, kurā es kā priekšsēdētājs ierosināšu dot akceptu vēlēšanu sistēmas maiņai. Par to, vai paliks, vai nepaliks esošā Saeima, tas nav mūsu rokās. Par to lems kāds cits.”

LPP/LC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Jaundžeikars:

“Mūsu darbību tas noteikti ietekmēs. Viela pārdomāt gan par likumiem, gan par to, kas uzstājās šajā protesta akcijā. Nevienam organizatoram nebija programmas, bija tikai programma sarīkot masu nekārtības. Jāsauc visi organizatori pie atbildības.” 

(papildināta ar Kalvīša viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas