Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kalvītis: neapstiprinot Paegli, prezidents cimperlējas

Tautas partijas līderis Aigars Kalvītis Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmumu neapstiprināt Latvijas vēstnieka ANO amatā Saeimas deputāti Vairu Paegli (TP) sauc par "cimperlīgām izdarībām" bez pamatojuma.  

"Es gaidītu no prezidenta argumentāciju, jo tas, ka vēstnieks ir politisks, tas nav arguments," skaidro A.Kalvītis, norādot, ka viņš nezina nevienu valsti, kur nebūtu politisko vēstnieku. Arī Latvijā līdz šim tādi bijuši un sekmīgi tikuši galā ar pienākumiem, piemēram, Jānis Peters, Andris Piebalgs un Indulis Bērziņš.

Pēc A.Kalvīša domām, arī pašreizējais vēstnieks Vašingtonā Andrejs Pildegovičs ir uzskatāms par politisku, jo šajā amatā viņu rekomendējusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga savu pilnvaru termiņa beigās.

Tāpat A.Kalvītis uzskata, ka V.Paegle bijusi piemērota šim amatam. Viņai ir pieredze starptautiskajās attiecībās, trīs reizes guvusi sabiedrības mandātu darbam Saeimā, vadījusi Ārlietu komisiju un kandidējusi prezidenta amatam. Apgalvojums, ka V.Paegles zināšanas nav pietiekamas, neiztur kritiku.  "Tad varbūt, lai kļūtu par prezidentu, arī jāiet kursos?" retoriski vaicā A.Kalvītis.

TP priekšsēdētājs nevarēja komentēt ko nozīmē TP Saeimas frakcijas vadītāja Māra Kučinska izteikums, ka "TP to [prezidenta rīcību] atcerēsies", aicinot to prasīt pašam M.Kučinskim.

Jau vēstījām, ka piektdien V.Zatlers aicināja ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP) izraudzīties citu kandidātu Latvijas vēstnieka ANO amatam V.Paegles vietā. Valsts prezidentam nav bijusi pieņemama kandidatūras iepriekšējā publiskā apspriešana, kāda netiekot praktizēta līdz prezidenta lēmumam. V.Zatlers arī neatbalsta politisku vēstnieku izvēli.

Uzskatot, ka prezidenta lēmums ir politiķus diskriminējošs V.Paegle pirmdien vērsīsies pie Tiesībsarga. Deputāte norāda, ka likums neliedz ar partijām saistītām personām pāriet diplomātiskā darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Tiesībsarga birojā vēl atturas vērtēt, vai Paegle diskriminēta

Kučinskis par Zatlera lēmumu: Tautas partija to atcerēsies

Paegle: partejiskās piederības pieminēšana neiztur kritiku

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas