Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Kalvītis negrib atteikties no sava algas pieauguma

Lai gan valdība ar inflācijas apkarošanas plānu prasa pievilkt jostas valsts sektorā strādājošajiem, premjers Aigars Kalvītis neizrāda entuziasmu par atteikšanos no gandrīz 1000 latu algas pieauguma paša kabatā, kas pēc likuma ceļas kopā ar vidējo algu valstī.“Es neesmu šādu lēmumu pieņēmis, jo man jāizsver visi par un pret – ir vesela kategorija, kam tādā gadījumā jāatceļ. Citādi sanāk tā, ka vienai kategorijai tiek atcelti šie pieaugumi, bet otrai garantēti ar algu grafiku. Tas ir sarežģīts jautājums,” žurnālistiem Briselē paziņoja premjers.

Uzstājīgi taujāts par personisko izvēli, Kalvītis metās pretuzbrukumā, norādot, ka iepriekšējā reizē, kad valdība no algu pielikuma atteicās, tā esot izņirgāta par populismu. "Te vajadzētu kaut kādu normālu līdzsvaru atrast sabiedrībā un valdībā – ja reiz sistēma tāda valstī iekārtota, tad mums jāpārskata pilnīgi visiem, kam sakarā ar šo vidējās algas pieaugumu palielinās algas. Visiem! Diskusijai ir jābūt daudz plašākai, nav runa par 10 – 15 ministriem," teica Kalvītis.

Visam sabiedriskajam sektoram algas netikšot iesaldētas, un gan skolotājiem, gan ārstiem, gan policistiem, gan kultūras darbiniekiem algas tikšot palielinātas saskaņā ar solīto grafiku, bet netiks celtas straujāk.

Vienīgais, ko valdības vadītājs bija gatavs solīt, bija atturēšanās no prēmijām, jo šobrīd par to runāt neesot nekāda pamata – vairāku ministru lauciņos esot pietiekami daudz neizdarītu darbu. Kalvītis nav apmierināts ne ar Vides un Ekonomikas ministrijas, ne Zemkopības ministrijas vadītāju darbu, kas palaiduši garām vai nav sastrādājušies par Latvijai svarīgu lietu attīstību ES gan klimata pārmaiņu un izmešu kvotu noteikšanā, gan zemnieku subsīdiju sistēmas izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas