Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kalvītis Saeimā: Principi svarīgāki par popularitāti

Valdības vadītājs Aigars Kalvītis (TP), otrdien uzstājoties Saeimas ārkārtas plenārsēdē, kas pēc opozīcijas ierosinājuma sasaukta neuzticības izteikšanai valdībai, uzsvēra, ka jautājumā par KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata viņš un valdība gājuši vienīgo tiesisko ceļu un popularitātes vārdā viņš no saviem principiem neatkāpsies. «Godīgāk ir turēties pie principiem nevis popularitātes,» sacīja premjers, skaidrojot valdības rīcību.

Pārmetot opozīcijai rūpes par tiesiskumu un demokrātiju tikai politiskā izdevīguma vārdā, A.Kalvītis uzskaitīja to, ka Latvijā ir brīva prese, tiesības pulcēties, paust savi viedokli, demokrātisko vēlēta Saeima un likumīga valdība, kas ievērojot visus tiesiskuma principus.

Lai gan A.Kalvītis, zinot A.Loskutova lielo popularitāti sabiedrībā, apzinājies, ka panākt viņa atbrīvošanu no amata valdības vadītājam nebūs izdevīgi, tomēr viņš izvēlējies iet vienīgo tiesisko ceļu. «Izdevīgums un tiesiskums ir divas dažādas lietas,» sacīja valdības vadītājs norādot, ka viņa vadītā valdība vienmēr atbalstījusi KNAB darbu, nodrošinājusi pietiekamu finansējumu, nav jaukusies biroja darbā un nav mēģinājusi ietekmēt arī pēdējā laika skaļāko lietu – Ventspils amatpersonu lietas un digitalizācijas lietas – izmeklēšanu.

«Esmu pārliecināts, ka cīņa ar korupciju ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem ceļā uz labāku valsti,» tādu pārliecību pauda Ministru prezidents, noliedzot jebkādu personīgu motivāciju A.Loskutova atbrīvošanas jautājumā. Premjers atgādināja, ka Valsts kontrole un Ģenerālprokuratūra ir konstatējusi triju likumu pārkāpumus KNAB darbā, un uzsvēra, ka biroja vadītāja atbrīvošana tagad ir tikai Saeimas kompetencē.
«Tā bija politiska kļūda, par kuru man nāksies samaksāt,» par KNAB epopeju sacīja A.Kalvītis, būdams pārliecināts, ka ilgtermiņā tas tomēr atmaksāsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas