Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kalvītis: vai esam vasaļvalsts, kas tikai izpilda rīkojumus no "augšas"?

Ekspremjers Aigars Kalvītis (Tautas partija) uzskata, ka Andrim Šķēlem bijuši vairāki iemesli, lai atgrieztos politikā.

Sarunā ar aģentūru BNS Kalvītis norādīja, ka Šķēli atgriezties politikā, pirmkārt, mudinājušas rūpes par valstī notiekošo, otrkārt, Tautas partijas neveiksmes, bet treškārt, Šķēles personīgās rakstura īpašības un no tā izrietošā vēlme pieņemt jaunus izaicinājumus.

"Tur ir vairākas motivācijas. Pirmkārt, viņam kā lielam uzņēmējam, kuram daudzi projekti ir saistīti ar valsts politisko stabilitāti un Latvijas ekonomisko stāvokli, sāp viss, kas šobrīd notiek valstī. Šobrīd Latvijas reputācija finansu jomā ir pilnībā sagrauta. Var teikt, ka mēs vairs neesam saimnieki savā zemē. Mēs pat nevaram noteikt, kur mēs varam šobrīd tērēt savu naudu, turklāt mūs spiež aizņemties naudu, par kuras izmantošanu mēs nevaram pieņemt nekādus lēmumus. Šīs lietas ir tās, kuras pirmās nospiež uzņēmēju. Tā nu rodas jautājums: "Kas tad īsti notiek, mēs esam valsts, vai arī tikai tāda vasaļvalsts, kura izpilda rīkojumus "no augšas"?" sacīja Kalvītis.

Otra motivācija Šķēlem atgriezties politikā varētu būt tā, ka viņš savulaik izveidoja Tautas partiju, kura pēdējo 10-12 gadu garumā bija ietekmīgs politisks spēks.: "Taču pēdējās pašvaldību vēlēšanas pierādīja, ka mēs pat nevarējām pārvarēt 5% robežu. Ņemot vērā, ka viņš ir šīs partijas dibinātājs un veidotājs, es domāju, ka viņam nav vienaldzīgs tas, kas notiek ar Tautas partiju. Tāpat viņam nav vienalga, vai Latvijas parlamentā būs pārstāvēta konservatīvā politika, jo pašlaik neviena cita partija nepretendē uz konservatīvas partijas statusu. "

"Treškārt - Šķēle ir Šķēle un viņam patīk pieņemt lielus izaicinājumus," sacīja Kalvītis. Tomēr, pēc Kalvīša domām, atgriezties politikā pēc tik ilga pārtraukuma turklāt, ar visu to bagāžu, kāda nu ir bijusi, nebūt nebūs viegli: "Tas būs ļoti grūts process. Tādējādi no viņa puses šāda lēmuma pieņemšana, ir uzskatāma par lielu drosmi."

Jautāts, vai Šķēle valdībā varētu ieņemt arī ministra portfeli, jeb šāds amats viņa mērogiem būs par mazu, Kalvītis norādīja, ka politika vispār ir kompromisu lieta.

"Lai tu iegūtu premjera krēslu, tev ir jāuzvar vēlēšanās, kā tas reiz sanāca man. Ja Tautas partija neuzvar vēlēšanās, viss ir atkarīgs no tā, kādas vienošanās tiks panāktas koalīcijā. Iespējams, ka šīs vienošanās mums nenāks par labu. Tāpēc es domāju, ka viņš [Šķēle] ir gatavs ieņemt arī kāda ministra amatu. Tomēr tas ir politiskā kompromisa un sarunu rezultāts. Tu nevari būt tikai pirmais vai otrais. Ja tu atgriezies, lai strādātu un kaut ko mainītu, tev vajag pielikt savu roku arī caur daudziem citiem instrumentiem," pārdomās dalījās Kalvītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas