Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kāpēc enerģētikā 2 + 2 nav 4

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspers
K
Diez vai var atrast šķeldu par Ls 10 MWh. Patreiz Rīgas apkārtnē šķeldu piedāvā par Ls 21 MWh. Ja saglabāsies šāda cena, šķelda nebūs konkurences spējīga gāzei, jo gāzes cena, rādās, šovasar stipri kritīsies. Tiesa, dancojošā gāzes cena liek tās lietotājiem stipri nervozēt un tādēļ daudzos gadījumos izšķirties par labu šķeldai vai pat oglēm. Prastais ogļu katls patreiz bieži ir lētākais variants.
Sniper'sEye
S
Vēlētājiem jāprasa valsts un pašvaldību uzņēmumu ražotā/piegādātā siltuma ražotāju vispārējs audits un ... tagadējo regulatoru atbilstība ieņemamajiem amatiem. Tas arī viss.
vinnijs
v
Paldies Tev, reality, par atbilstošajiem vārdiem! :-)) Piekrīti taču, ka ar zāģu skaidām galvā arī krīzes laikā vieglāk!
Dhago
D
Bet kur tad paliks "otkat's"?
reality
r
Viss ģeniālais ir vienkāršs. Kā Vinnija Pūka situācijas loģiskā analīze pie zumošā ozola : (.) A kāpēc pasaulē ir bites?-lai taisītu medu - A kāpēc ir medus ? - lai man būtu ar ko pamieloties ! Vini Pux 01 - YouTube
vinnijs
v
Nu re, viss izrādījās daudz vienkāršāk nekā daudzi bija iedomājušies! Patīk man tā zinātne, ko par matemātiku sauc.
Dārznieks
D
Patīkami,ka par lietu runā profesionāli . Bez , tā teikt, politiskās atbildības savu galdabrāļu priekšā.
kaka
k
nu daaavai - sarosaas - speciaalisti lai izveertee tarifu pamatotiibu visaas pilseetaas. esmu gatavs tam pat ziedot, atveriet taalrunju liiniju un aidaa.
reality
r
Latvijas sistēmā daudziem būs, bet daudziem nebūs. Vieniem ''bāleliņiem'' jau galvenais ir peļņas % (apjoms), a vienādojumus/formulas pielāgosim vēlamās - var 2+2=tējkanna, var arī 2+2=5, jebšu skolās matemātikas stundās mācīto - ierasto vispārzināmo.
ERGS
E
Acīmredzot, raksts ir attiecināms uz Ķeguma jauno šķeldas katlu māju. Kamdēļ Blumbergas kundze nesauc vārdā: katlu mājas būvētājs un īpašnieks ir Latvenergo, nesamērīgos tarifus apstiprināja Aizkraukles sabiedrisko pakalpojumu regulators. Tā jau var degradēt katru labu ideju par vietējā kurināmā izmantošanu. Bet Ķeguma domei piederošais SIA "Ķeguma Stars" vēl pielika 14 Ls/MWh par pārvadi! Zudumi 21%! (kamdēļ ne 50% - regulators visu apstiprinās?). Liekas, te būtu darbs Sudrabai.
kamis
k
To jau var risināt pašvaldības līmenī (ja grib), vienkārši ļaujiet cilvēkiem atteikties no šī paklpojuma vai uztādiet siltuma skaitītājus. Tad lai rodas konkurence vai sildīt ar elektrisko sildītāju, kad vajag vai ar bateriju 24 stundas dienaktī.
nn
n
taapeec naakotne pieder decentralizaacijai..
Parastais
P
Esmu pārliecināts, ka atradīsies kādi "sertificēti speciālisti", kas čakli apliecinās, ka profesore neko nesaprot no 'praktiskās' dzīves un patiesībā visi tarifi ir rihtīgi labi!
Baušķiniece
B
Atbrauciet , lūdzu, uz Bausku un veiciet tikpat detalizētus aprēķinus! Mums tarifs sastāv no kooģenerācijas stacijā saražotā siltuma un gāzes. Gala rezultātā mēs maksājam 42,32 Ls/ MWh bez PVN. Ar PVN jau sanāk 46,55 Ls/MWh! Kooģenerācijas saražotais siltums sastāda 60% no tarifa daļas un maksā 16,60 Ls/MWh. Jauki?
Nu
N
pareizi tur visur ir iesaistīti partijnieki, kas tās cenas izlobē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas