Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kargins ārzonās īpašumus slēpa no sievas, ne valsts

Iespējams, ilgu laiku Latvijas bagātākais cilvēks _Parex bankas _līdzīpašnieks Valērijs Kargins privātajā biznesā izšķīrās par labu darījumiem ar ofšoriem privātu iemeslu dēļ, izpētījis laikraksts Diena. Dažus gadus vēlāk pēc aptuveni 50 miljonu eiro vērtās Villa Adlera pārdošanas ofšoram jau publiski kļuva zināms par brūkošo V.Kargina laulību ar pirmo sievu Tatjanu Karginu.

Laulības šķiršana izvērtās gana skaļa, jo Tatjana vēlējās pusi vīra bankas akciju. Cerēto viņa nedabūja, un nācās samierināties ar 20 miljoniem eiro. "Vīri sievām nesaka, cik viņiem pieder," pirms trim gadiem Dienai teica T.Kargina.

Otram baņķierim V.Krasovickim darbība ar ārzonu kompānijām nav zināma. No nekustamajiem īpašumiem viņam pieder tikai dzīvoklis Rīgā. 40 miljonus eiro vērtā Villa Marta Jūrmalā, ko jūrmalnieki pazīst kā V.Krasovicka īpašumu, pieder viņa meitai Aleksandrai.

Parex banka no ofšoriem attīrījās tikai 2002.gadā, kad par īpašniekiem uz pusēm oficiāli kļuva V.Kargins un V. Krasovickis. Tas sakrita ar laiku, kad Latvijai tika izteikts uzaicinājums pievienoties NATO un Eiropas Savienībai, kas nozīmēja arī stingrāku finanšu kontroli.

Īsti pamatotas nav bažas, ka aiz ofšoriem baņķieri mēģināja noslēpt īpašumus pirms Parex bankas krīzes, raksta laikraksts. Banka jau paziņojusi, ka dārgās automašīnas pārdotas, nevis vienkārši pārrakstītas uz citām firmām. Tiesa, bažas ir par to, vai mašīnas pārdotas par tirgus cenu.


(Žurnālistes Ingas Spriņģes rakstu "Slēpa no sievas, ne valsts" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas