Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Karīna Janova: Pašvaldību reforma ir problēmas sakne daudziem jautājumiem

Vai nākamajai valdībai izdosies realizēt pašvaldību reformu? Kāpēc tā ir svarīga? V-diena iztaujā ekspertus par reģionālās reformas nepieciešamību.

Karīna Janova, Providus pētniece. Pašvaldību reforma ir problēmas sakne ļoti daudziem jautājumiem. Varu izdarīt secinājumus, skatoties to kā, piemēram, Tautas partijas ministrijas līdz šim ir strādājušas. Esmu sekojusi līdzi Nacionālā attīstības plāna izstrādes procesam ministra Māra Kučinska vadībā, un šajā plānā ir skaidri pateikts, ka ir nepieciešama reģionāli izlīdzināta attīstība, tas mērķis, uz kuru mēs ejam, un ES struktūrfondi ir tie līdzekļi, kurus varētu izmantot, lai šo mērķi sasniegtu. Tajā pašā laikā administratīvās reformas neesamība ļoti bremzē mērķa — reģionāli izlīdzinātas attīstības — sasniegšanu. Es ceru, ka Tautas partijas ministriem, strādājot šajā laukā, ir radusies sapratne, ka reģionālā reforma ir viens no pamatjautājumiem. Ir grūti prognozēt, vai šī reģionālā reforma tiks īstenota.

Tautas partija gan ir divējādi vērtējamā situācijā. Viņiem ir bijusi iespēja veikt šo reformu, jo Tautas partija ir pārvaldījusi Reģionālās attīstības un Finanšu ministrijas, un visu laiku viņi paši ir atdūrušies pret šīs reformas neesamību. Problēmas saistībā ar reformu ir ne tikai ES struktūrfondu sadales, bet arī profesionālās izglītības jomā, piemēram, cik galu galā Latvijā ir reģionu, cik ir rajonu, un vai katram pagastam ir nepieciešama sava profesionālās izglītības mācību iestāde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas