Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kariņš dosies darba vizītē uz ASV

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien dosies darba vizītē uz ASV, kur tiksies ar ASV prezidenta administrācijas un Kongresa pārstāvjiem, diskutēs ar uzņēmējiem, domnīcu pārstāvjiem un sniegs intervijas masu medijiem, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Viņš ASV uzturēsies līdz 15.jūlijam.

Ministru prezidentam ASV ir paredzētas tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Ņujorkā un Vašingtonā.

Kariņš tiksies ar ASV prezidenta administrācijas un Kongresa pārstāvjiem, lai pārrunātu divpusējās sadarbības un transatlantiskās drošības jautājumus, investīciju iespējas Latvijas tautsaimniecībā un starptautisko cīņu ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Ministru prezidentam Vašingtonā plānotas tikšanās ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu, ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu un tirdzniecības sekretāru Vilbūru Rosu.

Tāpat Kariņam Vašingtonā paredzētas tikšanās ar finanšu sekretāru Stīvenu Mnučinu, enerģētikas sekretāru Riku Periju, Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi un ASV Senāta Juridiskās komitejas priekšsēdētāju, senatoru Lindsiju Grahamu.

Kariņš Vašingtonā plāno piedalīties domnīcas The Atlantic Council rīkotā publiskā diskusijā ASV-Latvijas attiecības Eiropas pārmaiņu laikā un domnīcas The Hudson Institute rīkotajā apaļā galda diskusijā par transatlantisko attiecību nozīmi šodien.

Darba vizītes laikā Ņujorkā Ministru prezidents uzrunās uzņēmējus Baltijas-Amerikas un Eiropas-Amerikas Tirdzniecības kameru rīkotajā pasākumā. Kariņam Ņujorkā paredzētas arī intervijas mediju pārstāvjiem, tostarp intervija ar Stīvu Forbsu.

ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais. Līdz pat Latvijas neatkarības atjaunošanai 1991.gadā ASV konsekventi realizēja Latvijas okupācijas neatzīšanas politiku, sniedza būtisku atbalstu Latvijas neatkarības atjaunošanā, kā arī sekmēja Latvijas integrāciju NATO un ES.

Atbilstoši 2018.gada datiem, ASV ir devītais lielākais Latvijas preču eksporta tirgus, attiecīgi 16. vietā - preču importa ziņā. 2018.gadā Latvijas pakalpojumu eksports uz ASV veidoja 187 miljonus eiro jeb 211 miljonus ASV dolāru, kas ir pieaugums par 21% pret 2017.gadu, savukārt pakalpojumu imports bija 80 miljoni eiro jeb 90 miljoni ASV dolāru, kas ir pieaugums par 19% pret 2017.gadu.

Atbilstoši Latvijas Bankas datiem, 2018.gada beigās ASV tiešās investīcijas Latvijā sasniedza 161 miljonu eiro jeb 182 miljonus ASV dolāru. Saskaņā ar Lursoft datiem, 2019.gada jūnijā ASV tiešās investīcijas Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā veidoja 88 miljonus eiro jeb 100 miljonus ASV dolāru. Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 424 uzņēmumi ar ASV ieguldījumu pamatkapitālā.

 

Top komentāri

novērotājs
n
Atskaitīties par ABLV likvidāciju? Viss neiet , kā ASV grībētos ? Nevar pilnībā iznīcināt LV privātbanku sektoru? ai, ai, ai, Krišjāni, kā tad tā, kāpēc vēl visas privātbankas vēl nav likvidētas? Dana Reizniece - Ozola tik labi pastrādāja, labi iesāka...
Par neatkarigu Latviju
P
Diemzhel musu amatpersonas brauc, lai sanjemtu rikojumus no saviem saimniekiem asv ebrejiem un jenkjiem. Tapec ari tik biezhi tiek pienjemti tik klaji pret tautas interesem versti lemumi.
Tenis
T
Lai tikai Karins, apmeklejot savas majas/ dzimteni, nesasola nekaunigajiem, alkatigajiem zidiem visadus labumus, ipasi jau, kas attiecas uz nekustamajiem ipasumiem, kurus zidi ir ieplanojusi nozagt no Latvijas valsts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas