Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kastēns: Lemjot par demisiju, noteicošais būs partijas vadītāju viedoklis

Integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns (LPP/LC) pats nedomā demisionēt, un noteicošais lēmumā par ministra amata atstāšanu būšot partijas vadītāju viedoklis, liecina viņa teiktais sestdien publicētā intervijā Neatkarīgajai Rīta Avīzei (NRA).“Negribu pieņemt pārsteidzīgus lēmumus. Manu partijas vadītāju viedoklis būs noteicošais,” saka ministrs.

_Diena _jau vēstīja par eksperimentu, kas veikts ar nolūku pārbaudīt laikraksta rīcībā esošo informāciju, ka O.Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša partijas aktīvi uzsvērtajām ģimenes vērtībām. Tā laikā starp žurnālisti un ministru norisinājās ne vien romantiska sarakste, bet arī trīs tikšanās.O.Kastēns intervijā _NRA_ stāsta, ka partijas biedriem pirms publikācijas izstāstījis, ka “kaut kas tāds no _Dienas _gaidāms”. Tālāko nolemts apspriest pēc publikācijas. Kā ziņots, partija LPP/LC sola neatstāt bez uzmanības šo gadījumu, daudz kas būšot atkarīgs arī no paša O.Kastēna uzvedības un rīcības.Ministrs arī intervijā atzīst, ka rokas likšana uz žurnālistes kājas un atvadu skūpsts bija aizspēlēšanās par tālu. Savukārt patlaban vienīgais, par ko viņš jūtoties slikti: daudz ātrāk par šo gadījumu vajadzējis pateikt sievai. Uz __jautājumu, vai viņš ir pametis ģimeni, O.Kastēns norāda, ka tās ir tikai baumas, un piektdien (intervija notikusi piektdien, 20.jūnijā - red.) kopā ar sievu viņš bija plānojis apmeklēt Kailijas Minogas koncertu. Pretēji iepriekš teiktajam, ka viņš, saņemot īsziņu, zinājis, ka tas ir _Dienas _žurnālistes numurs un izspēlējis spēli, ka tā ir nepazīstama meitene, intervijā _NRA _O.Kastēns stāsta: “Šādu telefona numuru es pirmo reizi redzēju, man nebija šādu tikšanos, tāpēc sapratu, ka notikusi kļūda ar adresātu.” Savukārt pirms pirmās tikšanās gan viņš esot zinājis, ka meitenei ir sakars ar izdevumu _Diena_, jo jau pirms tam viņam zvanījuši cilvēki, kas ir saistīti ar medijiem, un brīdinājuši, ka “ izpelnījies _Dienas _pastiprinātu uzmanību sakarā ar gejpraidiem un tamlīdzīgi”.Attiecības ar _Dienas _žurnālisti viņš turpinājis uzturēt, jo viņu kā bijušo žurnālistu dzinusi profesionālā interese, cik tālu meitene ies.

Vaicāts, kādas turpmāk būs O.Kastēna attiecības ar žurnālistēm, viņš izsaucas: “Nekādas!” Savukārt ar NRA galvenās redaktores vietnieci Elitu Veidemani, kas intervēja ministru, viņš runājot, jo “jūs esat Elita Veidemane nevis Helēna. Jums es uzticos.”

Ministrs piebilst: katrā ministrijā taču ir sabiedrisko attiecību nodaļa, ar kuras starpniecību var iegūt ministra viedokli.

Tagad O.Kastēnam esot skaidrs, ka ir mediji, kas pārprotot jēdzienu “pētnieciskā žurnālistika”. “Diez vai laikraksts, kas sevi pozicionējis kā analītisku izdevumu, spēs pārliecināt lasītājus, ka ielauzties tabloīdu vidē, izraisot skandālu, ir attaisnojami”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

AUDIO: Kastēns ielaižas sakaros ar jaunu meiteni. Skaidro, ka tikai spēlējies

Kastēns atvainojas ģimenei un partijai

Eksperti: lēmums jāpieņem partijai un Kastēnam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas