Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Katastrofa Japānā. Kā Tu vari palīdzēt?

Lai sniegtu palīdzību cietušajiem 8,9 balles spēcīgajā zemestrīcē, kas 11.martā satricināja Japānu, ar tai sekojošiem cunami viļņiem, sprādzieniem atomelektrostacijās un spēcīgajiem pēcgrūdieniem, Starptautiskā Sarkanā Krusta Kustība pēdējo dienu laikā aktīvi organizē atbalsta pasākumus, informē Latvijas Sarkanais krusts.

Palīdzības sniegšanu koordinē Japānas Sarkanais Krusts, kura brīvprātīgo operatīvo vienību dalībnieki šobrīd sniedz medicīnisko aprūpi cilvēkiem mobilajās klīnikās, kas ir izveidotas zemestrīces skartajā reģionā, nodrošina ūdeni, ēdienu, segas pagaidu patversmēs, kurās izvietoti pirms zemestrīces un sprādzieniem atomelektrostacijā evakuētie cilvēki.Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību Federācija ir nosūtījusi uz Japānu profesionāļu komandu, kas atbalstīs Japānas Sarkanā Krusta darbību, izvērtēs nepieciešamās palīdzības apjomu, jo šobrīd vēl nav iespējams noteikt patieso postījumu apmēru un cietušo skaitu.Lai palīdzētu cilvēkiem atjaunot saikni ar tuviniekiem, kuri atradās zemestrīces skartajā reģionā, Starptautiskā Sarkanā Krusta Komiteja ir izveidojusi īpašu mājas lapu.


Latvijas Sarkanais Krusts lūdz ziedot, pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu:
Saņēmējs: Latvijas Sarkanais Krusts
Banka: AS Swedbanka
Kods: HABALV22
Konta Nr. LV28HABA0140J04577004 (ar norādi Japāna)
Vai zvanot pa ziedojumu tālruni Nr. 90006880 (maksa par zvanu - 1 Ls).

Laikā, kad daudzas valstis Japānai piedāvā finansiālu palīdzību, izsaka dziļu līdzjūtību un sūta palīgā savas glābšanas komandas, arī daudzi cilvēki no visas pasaules meklē iespējas, kā mazināt Japānas iedzīvotāju ciešanas.

Diena.lv pēc raidsabiedrības CNN materiāliem apkopojusi informācija par palīdzības grupām, kurām ir iespēja noziedot līdzekļus.

Humanitārās palīdzības organizācija Pasaules vīzija (World Vision) sūta uz dabas stihijas skarto reģionu savus darbiniekus, lai piegādātu ēdienu, ūdens krājumus, medikamentus un sniegtu pajumti nelaimes skartajiem upuriem.Tā plāno ierīkot arī speciālas apmetnes bērniem, lai tie varētu patverties drošā vidē, kas daudziem pēc katastrofas zudusi.

Amerikas Sarkanais krusts pirmdien no Vašingtonas uz Japānu nosūtījis katastrofu jautājumu ekspertu, taču Sarkanā krusta organizācija Japānā iesaistījusi jau dučiem palīdzības grupu.

Pestīšanas armija, kas Japānā pastāv jau kopš 1985. gada, uz Sendajas pilsētu nosūtījusi ekspertus, kas ne vien novērtēs pilsētas bojājumus, bet arī piegādās tās iedzīvotājiem pārtiku, ūdens krājumus un citas nepieciešamās preces. Taču galvaspilsētā Tokijā Pestīšanas armija atvērusi savas durvis un aicina uz maltīti ikvienu, kurš zaudējis mājas.

Organizācija Glābiet bērnus nosūtījusi palīgspēkus saviem biedriem Japānā. Turklāt Bērnu glābšanas fondam ziedotie līdzekļi tikšot izmantoti tam, lai veicinātu katastrofā cietušo bērnu labklājību, jo tie esot pakļauti vislielākajam riskam.

Globalgiving.com – labdarības organizācija, kas sniedz palīdzību dažāda veida nelaimju vai problēmu skartajām valstīm, sākot no klimata pārmaiņām, ekonomiskās attīstības problēmām, cilvēktiesību pārkāpumiem līdz pat dabas katastrofām – izveidojusi Japānas zemestrīces un cunami palīdzības fondu. GlobalGiving.com cilvēku ziedotos līdzekļus nodos organizācijām, kas sniedz palīdzību katastrofas upuriem.
Starp šīm organizācijām ietilpst arī Glābiet bērnus un Starptautiskais Medicīnas korpuss (International Medical Corps), kas sniedz dažādu ar veselības jomu saistītu palīdzību. Organizācija sadarbībā ar vietējām amatpersonām veic izpēti un koordinē nepieciešamo palīdzību katastrofas skartajiem reģioniem.

Ārsti bez robežām (Doctors Without Borders) arī nosūtījusi uz Japānu savu speciālistu grupu. “Svētdien mēs izveidojām pārvietojamās slimnīcas divos evakuācijas centros. Šādos centros arvien vairāk pieaug nepieciešamība pēc medicīniskās palīdzības,” norādījis Ārsti bez robežām pārstāvis. Organizācijas biedri pievērš sevišķu uzmanību riska grupām: gados vecākiem cilvēkiem un maziem bērniem, kā arī cilvēkiem ar tādām hroniskām saslimstībām kā diabēts vai dažādas sirdskaites.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas