Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kažociņš: krievvalodīgie jūtas aizvainoti, ka ir atstumti

Tas, ka liela pilsoņu daļa viņu tautības vai kāda cita iemesla dēļ netiek valdībā, nav dzīvotspējīgs variants. Tā par Latvijas iekšpolitisko situāciju savu personīgo viedokli pauž Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš.

Intervijā Latvijas Avīzei viņš teic - «ir žēl, ka Latvijas krievvalodīgie jau agrāk nav iesaistīti Latvijas valdībā un valsts attīstībā nav spēlējuši izšķirošāku lomu».

Avīzes vaicāts par Saskaņas centra līdera Jāņa Urbanoviča medijos izskanējušo frāzi par Biškeku, kas draud Latvijai, ja pēc vēlēšanām netiks ņemts vērā J.Urbanoviča izstrādātais valsts attīstības variants, J.Kažociņš izvairās no atbildes, «jo SAB nejaucas iekšpolitikā. Par ekstrēmisma vai iekšējiem draudiem valstī ir jāvaicā Drošības policijai».

Tomēr žurnālistu uzstājīgi tincināts, vai šis brīdinājums nav saistāms ar ārējām ietekmēm, SAB šefs atbild, ka pirms vēlēšanām politiķi mēdz teikt daudz ko, «pat to, ko varbūt vēlāk nožēlo».

J.Kažociņam neesot iemesla domāt, ka J.Urbanoviča sacītais būtu tiešā veidā saistāms ar Krievijas Federācijas apdraudējumu Latvijas Republikai. «Tomēr kontekstā ir runa par mūsu kaimiņvalsti un Latvijas lielāko minoritāti,» saka SAB direktors un nonāk līdz iekšpolitiskajai analīzei par netālredzīgo politiku, neiesaistot valsts vadībā cittautiešus.

Viņš arī norāda, ka «diemžēl pie mums Latvijā nav izveidojusies normāla politiskā sistēma ar kreiso, tas ir, sociālisma atbalstītāju, nometni un konservatīvajām un liberālajām partijām, kuras varētu piesaistīt pilsoņus neatkarīgi no viņu tautības. Diemžēl ir partijas, par kurām vismaz līdz šim balsojuši tautības dēļ. Tās nav iesaistītas valdībā, un tas ir bīstami».

No savas pieredzes J.Kažociņš teic: ja liela iedzīvotāju daļa jūtas aizvainota par to, ka nav varējuši piedalīties valsts pārvaldē, tad šāds aizvainojums nav veselīgs un kaut kas ir jādara.

Avīzes vaicāts par SAB šefa veselības stāvokli, J.Kažociņš atbild – cik viņam zināms, par to raizējas viens cilvēks (bijušais Tautas partijas dibinātājs  Gundars Bērziņš nesen medijos izteicās, kas J.Kažociņš ilgstoši slimojot), bet viņam «veselības problēmu nav un nav arī bijis».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas