Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kehris: Par lata devalvācijas jautājumiem ir jādiskutē

Par lata devalvācijas jautājumiem diskusijas ir vajadzīgas, uzskata "Ekonomistu apvienības 2010" prezidents Ojārs Kehris. Viņš atzīst, ka lata devalvācija ir "karsts temats", tomēr sākotnējie mēģinājumi šīs diskusijas aizliegt esot bijuši nepareizi.

"Latvijas Bankai pašai būtu jāveido un jārada šīs diskusijas, nevis jānodarbojas ar propagandu," sacīja ekonomists.

Biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" viņš skaidroja, ka ne tikai par lata devalvāciju, bet par jebkuru citu ekonomikas un finanšu jautājumu ir nepieciešamas diskusijas, un arī par lata devalvācijas plusiem un mīnusiem bija jārunā.

"Lata devalvācija bija viena no iespējām," norādīja Kehris, pieļaujot, ka diskusijām vispirms vajadzētu būt starp profesionāļiem un akadēmiķiem, jo šajās auditorijās dzimstot vērtīgas idejas.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc tikšanās ar Eiropas ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almuniju strikti uzsvēra, ka Latvija pieturēsies pie aizdevējiem noslēgtajā vienošanās paredzētā, ka tiek noturēta valūtas stabilitāte un mazināts budžeta deficīts.

Jau ziņots, ka šodien Latvijas Universitātē notiek "Ekonomistu apvienības 2010" 15 gadu jubilejai veltīta konference "Akmeņainais ceļš. 25 gadi Latvijas ekonomikā - 1990.-2015.".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas