Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

KNAB pagarina Repšes darījumu pārbaudes termiņu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs līdz 15.martam pagarinājis pārbaudes termiņu par partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Einara Repšes iespējamo interešu konfliktu un ienākumu gūšanas ierobežojumu pārkāpšanu, jo līdz pirmdienai to nav izdevies izdarīt, vēsta aģentūra BNS.

KNAB iepriekš bija noteikusi pārbaudes termiņu - 15.janvāri, taču, tā kā nav saņemti visi pārbaudei nepieciešamie dokumenti, termiņš pagarināts.

Kriminālprocess saistībā ar Repšes darījumiem tika ierosināts 2005.gadā.

2003.gadā Repše iegādājās septiņus nekustamos īpašumus dažādās Latvijas vietās, iztērējot nepilnus 324 tūkstošus latu. Šaubas par darījumu likumību radīja tas, ka nebija skaidrs, vai bankas nav izrādījušas pretimnākšanu, izsniedzot vairākus kredītus Repšem, kurš savulaik vadīja Latvijas Banku - kredītiestāžu uzraudzības iestādi.

2005.gadā arī kļuva zināms, ka Repše ieķīlājis sev piederošās daļas uzņēmumā SIA "Rāznas priedes", lai dabūtu kredītu "Baltic International Bank". Ķīlas maksimālā nodrošinātā prasījuma summa bija 2,1 miljons latu.

Deklarācijā par 2005.gadu Repše norādīja, ka viņam ir parādsaistības 1 164 427 latu apjomā. Savukārt deklarācijā, kas pērn iesniegta, sākot pildīt 9.Saeimas deputāta pienākumus, viņš norāda, ka SIA "Rāznas priedes" esot pārdevis par aptuveni miljonu latu un viņa parādsaistības patlaban esot vairs tikai 217 tūkstoši latu. Uzņēmumu iegādājusies ar "Baltic International Bank" saistīta amatpersona.

Saeima 2004.gada februārī izveidoja parlamentāro izmeklēšanas komisiju Repšes darījumu izpētei, bet pagājušā gada nogalē komisija izbeidza savu darbu, jo vēl nebija saņēmusi KNAB pārbaužu rezultātus. Jaunu komisiju 9.Saeimas deputāti neplānojot veidot.

Informācija par KNAB sākto kriminālprocesu bija iemesls tam, kādēļ Repše 2005.gada 22.decembrī paziņoja par atkāpšanos no aizsardzības ministra amata.

Indra Sprance, +371 7088611,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas