Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

KNAB: pasūtījumi Zatleres meitai ir ētikas pārkāpums

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) norāda, ka situācija, Valsts prezidenta kundzes Lilitas Zatleres meitai tiekot pie valsts pasūtījumiem prezidenta rezidences labiekārtošanā, vedina domāt uz ģimenes saišu izmantošanu personisko biznesa interešu nodrošināšanai.

KNAB pārstāve Ieva Kucika, lūgta paskaidrot laikrakstā "Diena" publicēto informāciju par to, ka valsts pirmās lēdijas meita Agnese Mangule septembrī ieguvusi pasūtījumu 1950 latu vērtībā, izstrādājot skices prezidenta rezidencē Jūrmalā esošajam tējas namiņam un galvenās ēkas apgaismojuma izvēlei, aģentūrai BNS atbildēja, ka, iepazīstoties ar publiski izskanējušo informāciju, likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu pārkāpumi nav saskatāmi, bet no ētikas viedokļa šāda rīcība nav pieņemama.

Jo īpaši, ja valsts prezidents zināja, ka viņa sievas meita ieguva tiesības attiecīgo darbu veikšanai un nevērsa atbildīgo amatpersonu uzmanību uz šī fakta ētiskajiem apsvērumiem, sacīja Kucika.

KNAB atgādina, ka likuma mērķis ir nodrošināt valsts amatpersonu darbību sabiedrības interesē, novēršot jebkuras valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās ieinteresētības ietekmi uz valsts amatpersonas darbību, veicināt valsts amatpersonu darbības atklātumu un atbildību sabiedrības priekšā, kā arī sabiedrības uzticēšanos valsts amatpersonu darbībai.

Turklāt likums noteic, ka amatpersonas ievēro ētikas normas un atturas no tādu darbību veikšanas, kad ētisku apsvērumu dēļ varētu apšaubīt tās darbības objektivitāti un neitralitāti.

Pārbaude šajā gadījumā nesekošot, jo likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu pārkāpumi nav saskatāmi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zatleres meitai tikuši pasūtījumi rezidences labiekārtošanā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas