Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

KNAB: veikt kratīšanu Krastiņa kabinetā atļāva tiesa

Kratīšana Rīgas domes deputāta un attīstības komitejas priekšsēdētāja Edmunda Krastiņa (TP) darba kabinetā otrdienas pēcpusdienā notika pamatojoties uz tiesas lēmumu, nevis tikai prokurora piekrišanu, _Dienai _apliecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvis Andris Vitenburgs. Šorīt intervijā Latvijas Radio premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), komentējot otrdien veikto kratīšanu, izteica pieļāvumu, ka kratīšanu nav sankcionējusi tiesa.

Pēc Kriminālprocesa likuma pastāv divas iespējas kā var tikt pieņemts lēmums par kratīšanu — vai nu pamatojoties uz tiesas lēmumu, vai arī uzraugošā prokurora piekrišanu, taču 24 stundu laikā par to jāziņo tiesnesim. "Otrais variants darbojas reti," saka A.Vitenburgs, kā piemērus minot gadījumus, kad pastāv risks, ka meklējamie dokumenti varētu tikt iznīcināti vai persona izvairīties no izmeklēšanas, izbraucot no valsts. "Šajā [E.Krastiņa] gadījumā ir tiesas lēmums," saka A.Vitenburgs.

Citus komentārus par lietas apstākļiem KNAB pašlaik nevar izpaust: "Mēs informējam par nozīmīgiem lēmumiem. Pagaidām izmeklētājs neko nav devis." A. Vitenburgs arī norāda, ka nepamatoti ir pārmetumi, ka žurnālisti par notiekošo uzzināja ātrāk nekā domes amatpersonas, jo jebkurā kratīšanā pie juridiskām personām vispirms tiek informēta to vadība. Savukārt medijiem par procesuālajām darbībām nekādu informāciju KNAB nesniedz.

Diena jau rakstīja, ka otrdien KNAB veica kratīšanu E.Krastiņa kabinetā. Interese no biroja puses bijusi par dokumentiem, kas saistīti ar divām būvniecības iecerēm, kuru dēļ šobrīd apcietinājumā atrodas vairākas augstas bijušās domes attīstības departamenta amatpersonas, pēc kratīšanas atzina pats E.Krastiņš. Viņš KNAB ierašanos sauc par "politiski motivētu". Pēc E.Krastiņa teiktā neko no meklētā KNAB nav atradis, tādēļ viņš neplāno atkāpties no komitejas vadītāja amata.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) šorīt intervijā Latvijas radio, atzina, ka situācija Rīgas domē ir nopietna, jo bez šīs kratīšanas aizturēti arī augsti bijušie attīstības departamenta darbinieki. Vaicāts vai tādēļ nebūtu nepieciešamas izmaiņas Rīgas domes koalīcijā, I.Godmanis atbildēja: "Jūs sasaistāt kriminālprocesu kopā ar politiku, bet jautājums ir, kas nu ir tajā gadījumā, ja nav pamats, ja neizdodas pierādīt [vainu]?" Kriminālprocess var baigties arī bez apsūdzībām.

Viņš arī uzsvēra, ka KNAB kā procesa virzītājs, šobrīd nenes nekādu atbildību par to, ka viņi neko nav atraduši. "Bet rezultāts ir tāds, kādu mēs redzam — Dienā uz vāka, Neatkarīgajā uz vāka".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas