Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ko nozīmē karš ar oligarhismu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hmm - Artuam
H
Lielās līņijās Tev taisnība! Taču kaut kādu vismaz ārēju demokrātijas fasādi jau tomēr pagaidām vēl pasaulē ievēro!
Arturs-pensionārs
A
Nu un ko tad nozīmē - Karš ar oligarhismu - ? Izskatās ,ka apjukumu , jo vienā pusē idealizēta demokrātijas izpratne , otrā ,mūsu mazkapitāla oligarhi tik un tā nav pat sviestmaize starptautiskā kapitāla acīs.Pasakas par tautu kas ciešoties itkā labāk par grieķiem nav pat izsmiekla vērtas ,jo kapitālismā pilnīgi visu un itvisūr nosaka kapitāls ,jautājums tikai viens,kāda nu kurā vietā naudas un ieroču spēka kombinācija.Lībijas piemērs ir ļoti spilgts kautgan mūsu lielie saimnieki maskēšanas nolūkos izgāž šejienes gada budžetu acis nepamirkšķinot . Bet kurš te saka patiesos cēloņus šai bumbošanai ? Visu tur regulē naftas kapitāls un tikai viena iemesla dēļ.Turienes vadonis nezkāpēc parakstīja liellīgumus ar Pekinu sākot likt barjeras tradicionālajiem ES un ASV naftas monopoliem . Un visa demokrātija - bumbas uz galvām ,jauni īstenie spēki kas atbalstīs tuvējos sendienu paziņas un nekādu tāljūru aziātus .Sveiki.Domājiet ,ka šeit būs citādāk.
ja
j
Raksts varēja būt asāks! Sen jau vajag lietas saukt to īstajos vārdos!
Analīze par Eiropu!
A
Paanalizēsim: //Par "veertiibaam, kas allazh ir bijusas..." biedrs L. Turovs ir laipni aicinaats atkaartot skolas veestures kursu. Eiropaa ir bijusi daudzi dazaadi laikmeti ar daudzaam pretruniigaam n pat savstarpeeji izsleedzosaam veertiibaam, kuras pamatoja kauju laukos ar arkebuuzaam (kalibrs 17 mm - taa nav sautene, bet mazs lielgabals), zobeniem un citiem politisko diskusiju instrumentiem.// Biedrs "kapitālists" jauc vērtības ar ekonomiskajām un politiskajām interesēm, kuras ir arī mūsdienu kapitālistiem, un kuru dēļ līst asinis šur tur arī mūsdienās! Eiropas klasiskās vērtības ir: cilvēka cieņa, līdzcietība pret vājāko, brālība, tradicionālā ģimene, laulības svētums, bērns kā vērtība (sākot ar Jaunās Derības frāzi: "laidiet bērniņus pie manis"), dzīvības vērtība, ziedošanās citu labā utt, tāpat taisnīgums, patiesīgums! //Muusdienu Eiropaa, kaa izskataas, valda saadas veertiibas: 1. Muusdienaas vairs nav konfliktu ar citiem eiropiesiem. Tas par reaalo dziivi. Speeljukos var modeleet kaut vai veermahta tanku diviizijas, bet reaalajaa dziivee lai buutu saskanja un miers.// Miers nav kaut kāda TIKAI mūsdienu vērtība, bet universāla vērtība visās civilizācijās. //2. Iekaarta, kuraa es pats izlemju, kur un kaadaa veidaa legaali nopelniit un kaa teereet nopelniito, ir laba, bet iekaarta, kas man to neljauj - slikta.// Arī taisnīgum un vienlīdzība likuma priekšā ir allaž bijušas vērtības pat senajā Romā un Grieķijā. Vai laba ir likumīga tiesība tirgot alkoholu vai tabaku? - tas ir diskutējams apgalvojums - var pat teikt bīstams! //3. Iekaarta, kur es pats izveelos par ko balsot ir laba, bet iekaarta kur ideologi censas mani komandeet - slikta.// Šobrīd dažādi ideologi cenšas to iegalvot Latvijas tautai. Bet tādēļ jau demokrātija nav slikta - tā tomēr ir labāka par citām! šobrīd vēl klāt nāk tas, ka nav jēgas izvēlēties nevienu no esošajām partijām, jo to ideoloģija ir faktiski vienāda: tikt pie siles un kampt! //4. Iekaarta ir laba, ja es pats varu izveeleeties, kuraa bazniicaa man iet un kuraa nee, un varu arii neiet nevienaa. Iekaarta ir slikta, ja kulta (vienalga kura) liideri uzskta, ka ir privatizeejusi patiesiibu un moraali un driikst jaukties manaa privaatajaa dziivee. Es neveelos atgriezties viduslaikos, kur siis pamattiesiibas bija jaaizstaav konfliktos, muusdienaas taas ir vispaarpienjemtas.// Vidulaikos iespējams drīz Tev būs jāatgriežas, jo demogrāfiskās krīzes dēļ, Eiropa nonāks musulmaņu varā. Bet ekoloģiskās krīzes un resursu nepietiekamības dēļ, drīz vien Tev būs jāpiebremzē Tavas vajadzības un jāierobežo brīvības, lai planēta izdzīvotu. Valsts varai iespējams būs drīzumā dažās brīvības jāierobežo - cilvēces izdzīvošanas labā! Tātad - iespējams - nāks modē Viduslaiku askēzes ideāli!
Analīze
A
Patiesībā: //Biedrs L; Turovs ir kaarteejais naftaliinmarksists vai peecpadomju nejeega, kuram vieniigaa informaacija par kapitaalismu ir no PSRS politinformaacijaam?// Lesters Turovs ir amerikāņu ekonomists un sociologs, kuram nav nekāda sakara ar komunismu! //Lielie uznjeemumi nebuut neizstumj mazos un videejos, atkaartoju personiski tukssspriedeleetaajam L. Turovam - nekad un nevienaa valstii nav izstuumusi, bebet darba njeemeeji ir vajadziigi gan lielajiem, gan mazajiem. // L.Turovs to neapgalvo, bet gan runā par spekulatīvo un starptautisko kapitālu, kas ir spēcīgāks par dažām valstīm! un tas ir FAKTS! //Ar balsosanu veeleesanaas tam visam nav nekaada sakara, jo muusdienu demokraatijaas nav mantas cenza un miljonaaram ir tiesi taa pati viena balss kas seetniekam, studentam vai pensionaaram.// Tikai nevajag - miljonārs nopērk masu medijus, un viņu ievēl (piemērs, - Berluskoni) - Latvijā Šķēle un Lembergs ir labi piemēri, Berķis tāpat maksā Vienotībai. //"bagaatie kljuust arvien bagaataaki, bet vaajaakie zaudee" - kaarteejaa tuksaa un dumjaa komunistu fraaze. Nav fakts, ka sie kljuust bagaataaki; piemeeram, autobuuves gigants var novaajinaaties vai vispaar bankroteet, bet jauns datorspeciaalists var izstraadaat jaunu operaaciju sisteemu un kljuut par miljardieri.// Fakts: mazās valstis kļūst nabagāka, bagātās bagātākas, - to neviens neapstrīd pasaules līmenī, šāda problēma pastāv! // Kapitaalisms ir slikts tikai komunisma eeras cilveekiem, kas pieradusi, ka ne par ko nav jaadomaa un KPSS partijas komitejai ir pienaakums atrisinaat visas probleemas, no darba un dziivoklja liidz laulaato neuzticiibai. Starp citu, arii profesionaalie komunisti kapitaalismaa neko nezaudee, jo var iet politikaa un baroties no nodoklju maksaataaju naudas vai paardot sarkanaas brosuureles.// Pret plēsonīgo kapitālismu nostājas arī sociāldemokrāti. Starp citu pat kristīgo demokrātu vadītājā Vācijā ir progresīvais nodoklis, lai izlīdzinātu nevienlīdzību! //Briivais tirgus nebuut nav pretrunaa ar demokraatiju. Tiesi otraadi, kur ir politiskaas briiviibas, tur ir arii briiviiba ekonomikaa, bet reziimos, kuri apspiez ekonomisko aktivitaati, nav arii politiskaas briiviibas.// Pretrunas nav TIKAI tad, ja ir spēcīga valsts vara, kas spēj šo pretrunu risināt!
Dārznieks
D
Labs piemērs partijas dibināšanai ir pāvesta vēlēšanas Vatikānā, kur sanāk kopā visi un ieslēdzas līdz ievēl . Zatleram ir jāņem liela telts un pļavā jāspriež par jauno Saeimu un valsts kārtību kopā ar dibinātājiem, ja tādi ir. Un tad ,kad aizkurs ugunskuru, partija būs dibināta. Vai arī Līgo uz mūžīgiem laikiem aizies nebūtībā. P.s. Katra paģiras atkarīgas no "apspriestā" daudzuma un veselības.
AUTORS
A
Pilnu publikācijas tekstu var izlasīt portālā: atjaunotne.lv -(nāciet un komentējiet šajā portālā!) Dienā publicēta raksta saīsināta versija! Paldies visiem, kuri lasa un argumentēti diskutē!
par Eiropu
p
Pirmkārt, Eiropas bija spiesta apvienoties ES, lai konkurētu ar ASV un Kīnu! Otrkārt, kad notika pagrieziens uz ekonomisko integrēšanos pie varas Vācijā un Francijā bija kristīgi demokrātiski orientēti politiķi, kuri domāja arī par vērtībām, kuras apvienotu Eiropu. Tagad pie varas ir tikai NAUDA. Diemžēl. UN seko KRĪZE! tas ir likumsakarīgi. īstenībā nevis ekonomika nosaka vērtības, bet otrādi morāle un vērtības - ekonomiku. Mūsdienu krīzes saknes ir vērtību relatīvisms. Gan komunisms, gan liberālisms neatzīst augstākas garīgas vērtības par cilvēka vēderu vai to , kas zemāk. Tāpēc Rietumi pamazām zaudē.. sākot ar demogrāfiju un beidzot ar ekonomiku un attīstību. Un tur nekāds brīvais tirgus nelīdz. Jāatjauno pamatvērtības! Jāatgriežas pie patiesas demokrātijas (tautas varas, nevis liberālās ideoloģijas un spekulatīvā kapitāla varas) -sabiedrībai ar valsts palīdzību ir jāaizsargā indivīds no nesaudzīgas ekspluatācijas, kas draud no plēsonīgā kapitāla puses, ir jāregulē arī tirgus, it sevišķi jāuzrauga bankas, kuru neapdomība ir izraisījusi pasaules ekonomisko krīzi. Tas taču ir acīmredzami!
UZmanību!
U
Tūlīt sekos Latvenergo un citu uzņēmumu prihvatizācija! UZMANĪBU! Tas jau tiek gatavots ekonomikas ministrijā! Un to nopirks ārzemju nauda. Vietējie nepavilks. Tāpat kā Lattelecom privatizēja un par monopolu pataisīja! Un smuku naudiņu no mums nokāsa! Starptautsiskā kapitāla pakalpiņi par brīvību un brīvo tirgu atceras tad, kad tiem izdevīgi. Lielajās un attīstītajās valstīs GADIEM ir bijis protekcionisms, kamēr tās ir atrāvušās savā attīstībā no mazajām. Brīvais tirgus ir MĪTS ar ko liberāļu ideologi baro stulbo tautu
Zatler- jaunu partiju!
Z
Malacis Zatler! BET Dibini jaunu partiju! Ar šito Saeimu ir cauri! Mēs gribam jaunus cilvēkus, godīgus! Nevis vecus un ar veco liberālisma ideoloģiju!
Luksemburga
L
jumor, Luksemburga ir maza valsts. kaapeec Vaacija neko nediktee Luksemburgai? Ej pakaro ar virtuaalajiem friciem un nespried par ekonomiku jo tu to nezini. Veel labaak-ieeed vienu razorvijebloburgeru un uzdzer miniiti.
kapitalisms
k
jumor neteelo slimu govi. ko taadu Vaacija diktee un kaadaa sakaraa? un kaads tam sakars ar Turova kritiku uz kuru tu nevareji atbildeet nevienu vaardu? kreisajam ir noteikti jaabuut pilnigam idiotam?
jumors
j
Kapitālism- kura valsts ir lielāka - Vācija vai Grieķija? Kura kurai diktē noteikumus? Pareizi, Vācija Grieķijai, un taču ne otrādi. Var jau kritizēt Turovu, bet nevajag muldēt baltu par labi redzamām lietām.
kapitaalisms uzjautrinaas
k
"valsts mantas izdaaljaasana par sviestmaizi" Es gribeetu redzeet to investoru, kursh buutu gatavs par miljardiem nopirkt padomju uznjeemumu ar novecojusaam iekaartaam, neadekvaatu elektroenergijas pateerinju un pasaules tirguu nepieprasiitu gatavo produkciju. Un peec tam ieguldiit veel miljardus sii uznjeemuma modernizaacijaa un veel tikpat miljardu darbaspeeka paarkvalifikaacijaa. + veel karot ar reketieriem un bandiitiem, kuri 1990. gadu saakumaa bija, un katru dienu uztraukties, vai ieguldiitie miljardi nepazudiis uz neatgriesanos, ja pesknji naaks pie varas sarkanie vai sheemotaaji devalvatori vai veel kas notiks. Uznjeemeejs nav maate Tereeze un veelas atpelniit ieguldiito, bet maatei Tereezei savukaart naudinjas nebija. Taapeec privatizaacija notika taa, kaa notika.
kapitaalisms
k
Par "veertiibaam, kas allazh ir bijusas..." biedrs L. Turovs ir laipni aicinaats atkaartot skolas veestures kursu. Eiropaa ir bijusi daudzi dazaadi laikmeti ar daudzaam pretruniigaam n pat savstarpeeji izsleedzosaam veertiibaam, kuras pamatoja kauju laukos ar arkebuuzaam (kalibrs 17 mm - taa nav sautene, bet mazs lielgabals), zobeniem un citiem politisko diskusiju instrumentiem. Muusdienu Eiropaa, kaa izskataas, valda saadas veertiibas: 1. Muusdienaas vairs nav konfliktu ar citiem eiropiesiem. Tas par reaalo dziivi. Speeljukos var modeleet kaut vai veermahta tanku diviizijas, bet reaalajaa dziivee lai buutu saskanja un miers. 2. Iekaarta, kuraa es pats izlemju, kur un kaadaa veidaa legaali nopelniit un kaa teereet nopelniito, ir laba, bet iekaarta, kas man to neljauj - slikta. 3. Iekaarta, kur es pats izveelos par ko balsot ir laba, bet iekaarta kur ideologi censas mani komandeet - slikta. 4. Iekaarta ir laba, ja es pats varu izveeleeties, kuraa bazniicaa man iet un kuraa nee, un varu arii neiet nevienaa. Iekaarta ir slikta, ja kulta (vienalga kura) liideri uzskta, ka ir privatizeejusi patiesiibu un moraali un driikst jaukties manaa privaatajaa dziivee. Es neveelos atgriezties viduslaikos, kur siis pamattiesiibas bija jaaizstaav konfliktos, muusdienaas taas ir vispaarpienjemtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas