Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koalīcija nevienojas par labāko mājokļa nodokļa variantu; lems Saeima

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
...
.
Ko cepaties!, 08.09.2009 08:59 MK augustā apstiprinātās kadastrālās vērtības nav likumīgas, jo tās neatbilst Nekustāmā īpašuma valsts kadastra likumam divu iemeslu dēļ: 1.Tās ir politiskas - JL laika gaum'e apt'irot nabagus, jo neievērtē patreizējo nekustamo īpašumu tirgus vērtību kā to nosaka likums (paredz tikai nelielu samazinājumu nabadzīgo īpašnieku īpašumiem, bet samazinājums "IPA"SI labvēlīgs biezajiem, kuriem jau iepriekš kadastrālās vērtības bija neticami zemas); 2. Tās pieņemtas nelikumīgi 2010. gadam , jo likums nosaka , ka tās jāpieņem līdz 15. jūnijam , lai tās varētu piemērot 2010.gadam. GODS KALPOT (biezajiem)!
ome
o
Līdz 70m2 nekādus nodokļus, tā ir pirmās nepieciešanības prece, nodokļus jāliek ekstrām.
uhh
u
U.Briedim izcilas bildes sanākušas. Tā, kas Dienas druktātajā versijā vispār izcila....
Lāpītāja
L
Nu jā, dzīvojam kā jau sūnu ciemā.Tāds nodoklis ir lielākajā daļā pasaules valstu,un mēs jau arī te tagad sākam brēkt un pārspīlēt,kaut gan nemaz vēl nav skaidrs cik tad tas REĀLI būs.Savukārt no otras puses brēkšanai ir zināms pamats= rūgtā pieredze,ka pie mums pat vis normālāko pasaules praksi padara par absurdu un šajā presē pieejamajā info nav redzams kas tad būs ar kadastrālo vērtību,kura ir cieši sajūgta ar tādu nodokli. Bez atšifrējuma par kadastrālo vērtību un šī nodokļa būtību iznāks,ka vienā tālā novada nomalē, prom no ceļiem dzīvojoša ģimene,kam pieder sena liela lauku māja no vecvecākiem, bez siltā ūdens un ar sirdsmājiņu,bet ar platību kādi 130kv/m maksās lielāku nodokli,kā Jūrmalas jaunbūvētajos vairākdzīvokļu namos dzīvojoši bagāti vecpuiši(jaunie baltās apkaklītes) savos exkluzīvajos 90 kv/m dzīvokļos ar skatu uz priedēm un augstu servisu. Pēc tā,kas te izklāstīts,tā iznāk.Un tas kas izskanēja,ka nodokļi augs bet kadastra vērtība kritīs,ir tīrākā ačgārnība kam cauri spīd joprojām tā pati atsevišķu grupu lobēšana, jo nespējot samaksāt augstu nodokli arī mazas 60. gadu jūrmalas mājas īpašnieki būs spiesti to pārdot un tad par zemo kadastrālo vērtību valsts neieņems tai pienākošos nodokli no treknā pircēja,jo kā tas notiek,ka darījumam ir divas pārdošanas( reālā tirgus un kadastrālā) cenas,mēs esam jau redz;eju;si visus treknos gadus,bet tie kas raksta likumus šādu situāciju grib saglabāt un vēl izvērst.
Biruta
B
Mūsu politbirojā nav vienotības?
Koala
K
Koalīcijai vispirms jau vajadzētu vienoties par labāku progresīvā ienākuma nodokļa variantu,lai varētu nomainīt pašreizējo regresīvo(plakano)iedzīvotāju ienākuma nodokli un tikai pēc tam nodarboties ar sīkumiem!
Berta
B
Piem., ienākuma nodokli par dzīvokļa izīrēšanu. Vai ir kaut 1 valsts pārvaldes darbinieks, kurš šo jomu kontrolē? = Varu pateikt droši, ka nekontrolē, - pie tam - arī tad, kad uz VID un VPP Ekon. noziegumu nodaļu uzraksta iesniegumu ar klāt pievienotiem pierādījumiem, - maksājumu kvīšu kopijām. Esiet droši: VID nestrādā, bet guļ saldu dusu. Tāpat, kā netiek iekasēti nodokļi no milzīgiem uzņēmumiem, kuri tīšuprāt nenodod ekspluatācijā savas būves - pat vairāku tūkstošu kv.m platībā. Tur tiešām valstij aiziet miljoni gar degunu, kamēr īpašnieki-nemaksātāji maina džipus ik 3 gadus un sauļojas Kanāriju salās, tā vietā, lai par izvairīšanos no nodokļiem sēdētu cietumā. Latvijas VID - tas ir izsmiekls, ar visu TP šeftētāju komandu priekšgalā!
ihaha
i
Tiem, kas gatavi maksaat, var piedaavaat ieguldiit naudu Latvijas attiistiibas fondaa.
ihaha
i
Cilveeki jau taa ir iedziiti izmisumaa un bankrotaa. Jauns nodoklis noziimees veel vairaak pashnaaviibu, veel vairaak aizbrauceeju.
hihi
h
es gan buutu gatavs maksaat,galu galaa,gribam milzu algas,bet nekaadus modokljus!!!pie tam ,.taadam standarta dziivokliitim tik milziiga taa summa gadaa nav!!labaak buutu breekushi par neadekvaati augstajiem siltuma,uudens un atkritumu savaakshanas tarifiem!!!!!!luuk tur aizripo pamatiigas summas katru meenesi,un ja neapstiprinaas NĪN- paaugstinaas PVN,tad atkal buus lielaaki maksaajumi,gan komunaalajiem,gan ikdienas preceem...
breta
b
bet varbūt tomēr pacensties esošos nodokļus iekasēt no visiem, kuriem tie būtu jāmaksā? Piem., ienākuma nodokli par dzīvokļa izīrēšanu. Vai ir kaut 1 valsts pārvaldes darbinieks, kurš šo jomu kontrolē?
Bo
B
Tu dzīvo mākoņos, ja patiešām domā, ka visiem māju un dzīvokļu īpašniekiem no mantas ir tikai vecs televizors.
:):):)
:
nu ko te bremzējat,lai ir kā vienmēr,tāpat neko labāku jau neizdomāsiet,vai ir grūtības kā to pateikt,tam gan piekristu...
Peteris
P
Patiesiba ta ir laba ideja !!!
ululiņš
u
Tev neliekas, ka tu jau sen esi kļuvis apnicīgs? Nevienas jaunas domas , nevienas idejas, kā jau bankrotējušā idejā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas