Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Koalīcija palielinās IIN; vērtēs progresīvo nodokli mājokļiem

Valda Dombrovska (JL) valdību veidojošās partijas pirmdien koalīcijas partiju sanāksmē vienojās atbalstīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes palielināšanu no pašreizējiem 23% līdz 25%. Koalīcijas partijas arī vērtēs iespēju ieviest progresīvo dzīvojamās platības nodokli atkarībā no mājokļa kadastrālās vērtības, žurnālistiem pirmdien pēc sadarbības padomes sēdes paziņoja premjers.

Dzīvojamās platības nodoklim progresivitāte tiks piemērota atkarībā no tā kadastrālās vērtības, nevis mājokļa platības, viņš norādīja. Kā vēsta LETA, tiek plānots, ka dzīvojamām platībām, kuru kadastrālā vērtība būs no 45 000 līdz 75 000 latu, nodokļa likme būs 0,2%, bet īpašumiem, kuru vērtība pārsniegs 75 000 latu, tiks piemērota 0,3% likme. Patlaban valdība ir vienojusies par vienādu likmi visiem 0,1% apmērā, kas bija kompromiss starp Tautas partiju un pārējām koalīcijas partijām.

Jau vēstīts, ka valdība iepriekš bija vienojusies ar nodokli neapliekamo minimumu strādājošajiem samazināt no 35 Ls līdz 25 Ls mēnesī, bet nodokļa atvieglojumus par apgādībā esošām personām – no 63 Ls līdz 25 Ls mēnesī. Pret neapliekamā minimuma samazināšanu iebilda Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas eksperti, kuri norādīja, ka šādas izmaiņas visvairāk ietekmētu trūcīgākos iedzīvotājus.

Atgādinām, ka Tautas partija ceturtdien Saeimas sēdē nāca klajā ar ierosinājumu paaugstināt IIN likmi, lai tādējādi iegūtu budžetā vairāk nekā 60 miljonus latu un nebūtu jāsamazina ar nodokļiem neapliekamais minimums.

Šonedēļ valdības un starptautisko aizdevēju sarunas par budžeta projektu, tai skaitā par IIN un progresīva nekustamā īpašuma nodokļa ieviešanu, turpināsies.

(papildināts viss teksts)

Top komentāri

ērce
ē
Tas nav taisnīgi likt vienā maisā visus nekustāmos īpašumus sākot ar Ls 75.000. Bagātnieki atkal tiek cauri sveikā! Kā var salīdzināt mantotu graustu, ko īpašnieks varētu pārdot par Ls 77.000, ar Ls 500.000 vērtu pili Jūrmalā?. Mūsu polītiķiem vēl arvien trūkst saprašana -- vai godīguma sajūtas.
Dolārs
D
Ģimenes budžets mīnus 80 lati. Paldies, kungi! Es pārreģistrēšos uz Igauniju un jūs nedabūsiet neko.
x5
x
tie valstoņi varētu paskaidrot kāpēc vispār jāmaksā nodokļi ja tāpat visu izzog!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas