Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Koķe: jāvērtē vismaz 150 skolu slēgšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lat
l
Cienījamie politiķi, kas tad Jūs vēlēs? Nebūs vairs naivo lauķu, jo tie visi būs sadzīti aglomerātos. Apdomājiet galu visām savām jau pastrādatajām stulbībām un tām, kas vēl turpinās.
lauķis
l
.....Klasē pie sienas bija Politbiroja bilde,visiem bija sarkanie kaklautiņi,ja kāds nemācēja pareizi uzvesties,tad to sauca skolas līnijas priekšā un direktore kaunināja,ja tas nelīdzeja,ziņoja ''kur vajag'',un tie ātri nokārtoja visus jautājumus.Saprotu,ka slikto gribas aizmirst,nolikt atmiņu tālākajā stūrītī,taču ceļš uz elli ir bruģēts ar vislabākajiem nodomiem.Ja ir problēmas ar mazbērniem kuri neko nesaprot no lauku saimniekošanas 50 .gados tad ar to nākas samierināties,jo kurš gan negribētu, kaut ko palabot,bet laika mašinai izrādas nav uztaisījuši to podziņu ar zīmi R.
Skā
S
Savulaik mācījos 50tajos gados mazā jaukā lauku skoliņā , kurā arī bija apvienotās klases- 1. un 3. , un 2. un4.klases, nekādas vainas , skolotāja, vismīļākā uz mūžu, spēja tikt galā ar visu. Nesaprotu, kas tagad traucē. Mums bija savs kopgalds /tā sauca ēdināšanu/ , paši audzējām skolas dārzā visus dārzeņus, saknes, ābolus utt., mācījāmies dzīvei. Tagad vajadzīga centralizēta ēdināšana un velns viņu zina , kas vēl. Bērni izaug k;ā patērētāji, uz skolu aizved, visu uz paplātes pasniedz. Nezinu, nezinu, dzelzceļus likvidē, pastus likvidē, tagad skolas likvidē... uz ko tas !?
:o)
:
Nu gan te liela daļa komentāru ir, maigi izsakoties, galīgi neloģiski. Ha, jāsaglabā mazās skolas! Te tik daudz gaušanās par to, ka daudz kas ir sagrauts, tagad sagraus arī mazās skolas. Bet šādas mazās skolas tikai iznieko valsts naudu, jā, jā, nodokļu maksātāju naudu! Tādēļ šīs skolas jāslēdz, bet bērni jānogādā uz citām, lielākām. Tas būs solis uz pamatotāku nodokļu maksātāju naudas tērēšanu un izglītības kvalitātes celšanu. Un šajā gadījumā Izglītības ministrija, neslēdzot šīs bezjēdzīgās mazās skolas tikai populistiski izdabā gaudotājiem.
Oskars
O
Tagad jau ķersies pie SKOLU ĒKU PRIVATIZĀCIJAS,riktīgi ČEKISTI man trūkst VĀRDU.
skolotāja
s
Starp citu, nievājot mūsu bērnu zināšanas salīdzinājumā ar ārvalstīm,tiek aizmirsts, ka ārvalstnieku zināšanas ir daudz trūcīgākas, tikai viņiem tiek iemācīts loģiski spriest un analizēt jautājumu,kamēr mūsu bērniem par visu vari jāapgūst teorētiskās zināšanas, bet neatliek skolotājam laika iemācīt analīzi un sintēzi.
skolotāja
s
Mazās lauku skoliņas nudien jāapvieno, pagastam iegādājoties autobusu, kas bērnus paņem no mājām, aizved uz skolu un atpakaļ. Tas būs ekonomiski izdevīgāk, nekā uzturēt skolu. Turklāt bērniem nebūs jāsēž apvienotajās klasēs, īsti nesaprotot, vai skolotāja tagad skaidro tai, tai vai trešajai klasei. Bet, ja runa ir par mācību programmām, kas domātas ģēnijiem, tad beidzot vajadzētu sākt domāt par to, ka nevajag atņemt bērniem bērnību, pieblīvējot mācību programmas ar bērna vecumposmam neatbilstošu mācību vielu. Mācību programma jāorientē uz vidējo, nevis augstāko spēju līmeni. Aiziet skolēns no vidusskolas uz augstskolu un saka: "Ko man te darīt? Es taču to visu jau esmu mācījies!" Tas ir absurds!
Sandis Ante
S
Gribētos tikai zināt vai skolas slēgšana pagastā palielinās šī pagasta jauniešu iespēju iegūt kvalitatīvu izglītību vai tomēr vēl vairāk šo iespēju samazinās?
Lelle
L
Jom ajom!!! var tik brīnīties par tiem valdošajiem djebilām!!! Nav no Rīgas beņķiem pakaļas izkustinājuši līdz tiem laukiem, nu tik visu klopēs ciet...Tā ir tautas un lauku iznīcināšanas politika, ko piekop šitie bandīti...
Lelle
L
Davai, davai!!! Galvenais laukos visas skolas klopējat ciet, būs vairāk muļķu, kas jums-kretīniem pakaļas laizīs un vergos par bada santīmiem...un kātrās vēlēšanās balsos atkal un atkal par saviem verdzinātājiem...
ārprāc
ā
kaut ko tik stulbu izdomāt, to vajag prast. Ja gribat pilnīgi piebeigt laukus, slēdziet vietējo skolu. Rezultāts garantēts100%.
Nezinu gan
N
pirmskara valdība darīja visu, lai Latvija būtu vienmērīgi apdzīvota, piemēram, saimniekiem, kas mazapdzīvotās Latvijas vietās cēla pamatīgas mājas un saimniecības ēkas, valsts atmaksāja pusi kredīta ( Eiropas naudu princips šobrīd, bet toreiz atmaksāja pati Latvijas valsts). Vai skolu, pasta nodaļu, ambulaču utt likvidācija noturēs cilvēkus Latvijas novados, vispār Latvijā? Vai šī taupības akcija, vai valsts budžets kalpo cilvēkiem vai cilvēki kalpo valsts budžetam?
Vizma
V
Paturiet vien tās mazās skolas vēl līdz 2012. gadam - kopš normālu valsts pabalstu piešķiršanas laukos sadzimuši bērni, kuriem pēc pāris gadiem nebūs, kur mācīties. Un arī atlaistie skolotāji nebūs vairs atpakaļ dabūjami. Bet laikam jau tik tālu prātiņš nesniedzas; gluži tāpat kā Rīgā - kopš Baštiks ar savu valsts politiku sakuplināja ģimenes, neviens nav padomājis par to, kur šie mazie pēc 3 gadiem atradīs vietas bērnidārzos. Toties tagad visiem mutes vaļā. Sviests kaut kāds!
lauķis
l
Tad kad Šleseris nosfaltēs ceļu līdz manas mājas ceļgalam un Godmanis atradīs naudiņu,par ko nopirkt skolām autobusus,tad jau vienalga,vai bērns kāto tos 2-5 km līdz tai skoliņai kurā reāli ņemot ne velna nevar iemācīt,jo nav jau to skolotāju pat Rīgā,vai brauc uz to lielo skolu,kurā viņam nāksies mācīties agru,vai vēlu.
Ietaupīsim?
I
Mazās skolas ciet un visi uz LIELO BIBLIOTĒĒĒĒĒĒĒĒĒKKKKK UUUUUUUUUU!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas