Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Koķe neapmierināta ar Valsts valodas aģentūras darbu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
JL mazulis
J
Valodas politika ir muusu pashu un Saeimas, nevis Kokes, vai veel ljaunaak, Valdmana biroja rokaas. Un vajag darbaa iesaistiit jaunieshus, nevis padomjlaika dinozaurus kaa Valdmani, kas Druvietei turas pie svaarkiem, nesaprotot, ka taa ir norakstiita kopsh aizbeega no JL. Izgliitiibas ministriju gan vajag iztiiriit par 90 procentiem, no taa visi buus ieguveeji - gan valsts, gan skolas, gan naakamais ministrs.
pff
p
Koķes vīrs,riktīgs interfrontietis,latviski nerunā ne beigts,protams,100% ,ka mājās Koķi runā krieviski un kaļ plānus,kā krievu valodu iedabūt par valsts valodu.
Nezinīšiem
N
Ieejiet Valodas aģentūras mājaslapā un paskatieties, cik daudz izdarīts dažu gadu laikā. Tad redzēsiet, ka Koķes pārmetumi balstās vai nu nezināšanā un neizpratnē, vai apzinātā tieksmē darboties pret latviešu valodu.
A.
A
Ar valsts valodas politiku nav nekādas kārtības jau sen. Interesanti, vai šī politikas veidošana, kā arī aģentūru uzraudzība nav ministrjas uzdevums? Kāda attieksme ministrijai pašai pret valsts valodas politiku, redzams tās struktūrā - Valsts valodas politikas departaments it kā sastāv no divām nodaļām - valsts valodas stratēģijas nodaļas un valsts valodas attīstības nodaļas. Diemžēl, pirmā ir vispār tukša, bet otrajā - tikai divas darbinieces. Aģentūras strādā saskaņā ar Publisko aģetūru likumu un Pārvaldes līgumu, kuru tās slēdz ar ministru. Būtu interesanti ieskatīties pārvaldes līgumā starp ministri Koķi un attiecīgajām aģentūrām, kā arī ikgadējiem aģentūru darba izvērtējumiem vai pārvaldes līgumā noteiktais ir pienācīgi izpildīts. Domāju, ka šeit žurnālistiem ir pētniecības potenciāls.
Человек
Ч
да все эти конторы по госязыку, это синекуры, чтобы люди могли сидеть на зарплате и ничего не делать. неужели кто-то этого еще не понял.
no Limbažiem
n
Domāju, ka situācija ir skaidra - Druviete gadiem klusēja, kamēr Koķe un tā iepriekšējā ministre spieda nost valodas organizācijas. Un tagad ķersies klāt valsts valodas aģentūrai un profesoram Valdmanim. Bet nu būs par vēlu celt trauksmi. Arī biedra karte Jaunajā laikā vairs nebūs palīgs. Vajadzēja celt trauksmi, tad, kad Koķe kļuva par ministri - bija jau zināms ar ko tas beigsies.
Troll
T
Visas šīs fakīnās padomjlaika atraugas, - visādas kloķes un visādus klaņus, - vajadzētu triekt ārā no izglītības ministrijas jo ātrāk, jo izglītībai labāk.
Pļovkins
P
Taņa laikam samazinās "departamentā" strādājošo skaitu no 2 uz 1, lai viņai tā bilde kļūtu skaidrāka. Un no viena jau tad varēs prasīt konkrētāku atbildību un pieiet ar visu likuma bardzību. Kā tik ilgā laikā vēl visi nav iemācījušies bilingvālo valodu?!
@
@
"Tulkošanas un terminoloģijas centrs" ... atgādiniet citiem,vai tā ir tā iestāde, kuras tulkojumi nav nevienam saistoši un autoritatīvi, būtībā, krīzes apstākļos, pa tukšo? Man nav saprotams, kā viena iestāde var algoties (sic!), tēlot, ka strādā, bet rezultāts nekāds - paši tulkosiet, būs labi, mēs jau tikai tāpat vien. :D
@
@
Atklāti sakot, kas redzams no malas, ar to ir par maz. Atstrādā, bez iniciatīvas. Koķe nesen no kāda ceļojuma atgriezusies, ka runā Latvijā?
Zemniekiem
Z
Interesanti, vai Putniņš, Strazdiņš, Eniņš un citi patriotiski noskaņoti deputāti arī atbalsta Koķes centienus iznīcināt latviešu valodu? Ja ne, kāpēc tad viņi klusē? Un ja jā, kāpēc klusē ZZS vēlētāji?
Mārtiņš Kālis
M
Ko noziimee "neapmierinaata"? Tatjanas saciitajaa nespeeju atrast argumentus, kas KONKREETI vinjai liekas neapmierinoshs Valsts Valodas agjentuuras darba rezultaatos. Taadi izteicieni kaa "neredzu profesionalitaati un valstisku domaashanu" driizaak liecina par pashas ministres neprofesionalitaati, nespeejot formuleet savu kritiku. Visdriizaak taa ir vinjas personiskaa nepatika, emocijas, nevis argumenti.
Limbažniekam
L
Vai tad tu nesaproti, ka Koķe grib ieriebt tieši Druvietei? Iznīcināt viņas ilgus gadus veidoto valodas aizsardzības sistēmu taču ir vislabākais veids, kā to izdarīt.
Oskars
O
Iesaku Koķei atstāt KRĒSLU.
Divu cilvēku darbs
D
Brīnos, ja divi cilvēki var tik daudz izdarīt. Un dzimtajai vallodai piesaitīti tikai divi cilvēki? Vai tad citos departamentos arī strādā TIKAI divi cilvēki? Sviests? Vai kas...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas