Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Koķe rosina studentiem noteikt saistības un atbildību pret valsti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
klāra
k
Dodiet tik darba vietas!
nez,
n
cik tikko studijas beigušo šobrīd ir bez darba mūsu valstī? ko tad beidzējiem būs jāatstrādā, ja darbavietu nebūs?
Econ
E
Bet vai tas vispār būtu nepieciešams? Un, vai tas patiešām dod to rezultātu, kādu ir plānots iegūt?
m
m
Saistiibas AR valsti. Rezidenti staajoties rezidentuura paraksta liigumu. Taas ir saistiibas.
ululiņš
u
Kaut kā nesaprotu. Ko cilvēks bez pedegiģiskās izglītības skolā var darīt? Piem., fizmati, ķīmiķi biologi un vēsturnieki? Ekonomisti, filozofi un prfesionālie meļi PRisti neskaitās. Ko viņa īsti taisās darīt? Ar spēku pārkvalificēt eksaktos par pedegogiem? Visu laiku biju domājis, ka pedagogam jābūt pēc aicinājuma, nevis piespiedu kārtā. Atceros kādu senu teicienu: ātri taisa, dumji dzimst.
Econ
E
Latvija nav sociālisms.
Econ
E
Ko nozīmē termins "saistības pret valsti" augstākās izglītības ieguvē? Interesanti, kurā brīdī Latvijas augstskolās nekvalitatīvu izglītību ieguvuši (valsts augstskolā par samaksu) un bezdarba apdraudētie sāks griezties Patērētāju aizsardzības centrā. Varētu būt visai interesanti gadījumi.
m
m
Arsti specialisti peec rezidentuuras beigsanas straadaa triis gadus darba sadales kaartiibaa valsts vai pasvaldiibas aarstnieciibas iestaadees, ja nee - piecu gadu laikaa atmaksaa valsts budzetaa studijaam izlietotos liidzeklus. Buutu tikai godiigi, ja citi speciaalisti arii pildiitu saadas saistiibas ar valsti. Tad arii valsts pasuutiijums par speciaalistu sagatavosanu buutu paardomaataaks, jo absolventus buus nepieciesams nodrosinaat ar darba vietu.
lasItāja
l
Principā atbalstu, ja valsts ar mieru šiem studentiem pēc beigšanas piedāvāt atalgotu darbu viņu specialitātēs uz 5 gadiem. Pēc tam alga pēc vienošanās. Tā nav jauna ideja, to dara ASV u.c. Valsts var sadalīt budžeta vietas tām specialitātēm, kas nepieciešamas tautsaimniecībā, izglītībā, medicīnā vai zinātnēs. Tad nebūtu jāvaimanā par skolotāju un ārstu trūkumu laukos.
HipnotiskaisBrauciens
H
Viss jaunais ir sen aizmirsts vecais ? Back to the USSR laikā esošās prakses jau diezin vai kāds reāli vēlas atgrieztos, jo atbildība jau tālāk par runām un pirmsVēlēšanu programmām netiek. Liberālā ekonomika=pilnīga bezatbildība !
[email protected]
h
Studentu atbildība nav peļama lieta, vēl labāka lieta būtu politiķu atbildība par zaudējumiem, ko nesusi viņu tieša darbība vai bezdarbība.
Buffalo Springfield
B
Yet another reason not study in Latvia...
er
e
Koķe, jūs labāk ātri, ātri domājiet, kā izbeigt haosu ap lauku skolām. Ja 300 skolas "neatbilst" IZM kritērijiem, tad kaut kas nav kārtībā ar IZM, nevis ar skolām!!
Bijušais students
B
Valstij ir nevis jāpieprasa, bet jānodrošina labs izglītības līmenis! Visi šie pieprasītāji ir uzauguši ar veco padomijas domāšanu - pieprasīt, piespiest, sabaidīt utt... tā vietā, lai vienkārši nodrošinātu labāko un porgresīvāko konkurētspējīgu izlglītību visā valstī!
Sniper'sEye
S
Ministrīt, vari nesaspringt, -- urķīgākie un uzņēmīgākie studenti māk atrast labas augstskolas ārpus Latvijas par mazāku maksu nekā Latvijā... A tie, kas te paliek, lai Jums arī tiek! Jūs -- valsts vara -- sen jau tādus esat pelnījuši...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas