Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kokina aiziešana izdevīga konkurentiem

Tikai divus mēnešus pēc partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) dibināšanas tās līderis Gatis Kokins ir paziņojis, ka pārtrauc aktīvu politisko darbību, jo pieņēmis piedāvājumu atgriezties pērn atstātajā Parex bankas viceprezidenta amatā bankai grūtajā situācijā. Partija neplāno sasaukt kongresu, lai pārvēlētu valdes priekšsēdētāju, jo tai vēl ir trīs līdzpriekšsēdētāji Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks un Karīna Korna, kas savstarpēji sadalīšot pienākumus.

Taču ziņa, ka pirmais cilvēks partijā pārtrauc aktīvu politisko darbību, nav labs signāls tās atbalstītājiem. Viņus nesen varēja sasniegt arī kuluāru informācija, ka SCP kampaņas veidošanā neplāno iesaistīties A.Štokenberga domubiedrs Jurģis Liepnieks, kas varētu palīdzēt gatavoties vēlēšanām citam politiskajam spēkam — valdībā pārstāvētajai Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

"Es vispār nevēlos aktīvi nodarboties ar politikas lietām un gatavojos turēties pie šīs vēlmes, ko jau vairākkārt esmu uzsvēris. Man, kā zināms, nebija nekādas vienošanās ar Sabiedrību citai politikai, un tādas vienošanās nav arī ar Tēvzemei un brīvībai/LNNK vai kādu citu partiju," Dienai teica J.Liepnieks. Viņaprāt, SCP esot patīkami cilvēki, kuriem viņš varētu tikai novēlēt veiksmi vēlēšanās. SCP faktiskais līderis A.Štokenbergs vēlēšanu kampaņā paredz sadarbību ar vairākām sabiedrisko attiecību kompānijām, neizslēdzot arī J.Liepnieka padomus.

G.Kokina atgriešanos bankā A.Pabriks vērtē divējādi — tas ir zaudējums partijai, bet no otras puses "tas ir arī apliecinājums mūsu ekonomiskajai spējai, jo mūsu cilvēkus novērtē". Tikmēr neoficiāli jau izskan minējumi, ka varas partijām varētu būt izdevīga SCP spices vājināšana, jo G.Kokina kompetence vairs netiks izmantota valdošo politisko spēku kritizēšanai un arī SCP prezentēšanai publiskajā telpā.

SCP ir uzsvērusi kolektīvo vadības sistēmu, jo bez četriem nosauktajiem posteņiem partijai vēl ir ģenerālsekretārs, kā arī domes vadītājs Edgars Štelmahers. SCP darbība pirmajos divos mēnešos rada iespaidu par šo politisko spēku kā klubiņu, kurā patiešām ir vairāki desmiti zinošu, radošu un interesantu cilvēku. Tam apliecinājums ir arī nesen organizētā talka A.Štokenberga lauku mājās Tukuma rajonā, kur meitenes esot grābušas rudens lapas, puiši gatavojuši stirnu barotavas un briduši purvā zāģēt krūmus, bet pēc labi padarīta darba gaisā palaisti baloni ar uzrakstu "Par labām pārmaiņām". Par to Diena uzzināja no paša A.Štokenberga. Vērtējot partijas turpmākās darbības iespējas, viņš sacīja: "Mūsu izredzes ir atkarīgas no tā, vai cilvēki sēdēs apātiski mājās vai ies balsot par pārmaiņām." A.Pabriks uzskata, ka SCP joprojām ir pragmatiskākā un ekonomiski spēcīgākā opozīcija. Lai arī partijai vēl nav savas interneta mājaslapas, ir dzirdēts, ka tā būšot piesaistoša, jo pieticīgā finansējuma apstākļos tiek vērtēta kā viens no līdzekļiem, ko SCP izmantos konkurencē ar citām partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas