Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kokins varētu vadīt SCP

No vairākiem pretendentiem uz Sabiedrības citai politikai (SCP) līdera amatu 6.septembrī paredzētajā partijas dibināšanas kongresā par priekšsēdētāju varētu izvirzīt ekonomistu Gati Kokinu. Viņu par piemērotāko pretendentu uzskata arī divi citi minētie amata kandidāti — partijas veidotāji Saeimas deputāti Aigars Štokenbergs, ar kuru arī asociējas topošais spēks, un Artis Pabriks.

Viņi abi pērn atstāja Tautas partiju. SCP vajadzētu vadīt ar politiku līdz šim nesaistītam cilvēkam, kāds ir G.Kokins, kurš esot arī topošā politiskā spēka premjera kandidāts.

Uz Dienas jautājumu, vai G.Kokins piekristu kļūt par partijas līderi, ja kolēģi to vēlētos, viņš atbildēja uzreiz un skaidri: "Jā." G.Kokinam, kurš pērnā gada rudenī aizgāja no Pareksa bankas viceprezidenta amata, ir 41 gads. Šajā laikā viņš esot bijis viens no aktīvākajiem biedrības SCP valdes locekļiem, norādīja A.Štokenbergs, raksturojot viņu kā "ļoti organizētu cilvēku". G.Kokins partijas izredzes saista ar spēju piedāvāt profesionālu ekonomisko darbību. Atbildot uz vaicāto, ar ko SCP varētu atšķirties no opozīcijā esošā Jaunā laika un Pilsoniskās savienības, G.Kokins atbildēja: "Negodīgu politiķu vajāšana lai paliek Jaunajam laikam, nacionālo jautājumu risināšana — Kalnietei un Kristovskim, bet mums sevi jāparāda ar ekonomiskām iniciatīvām."

SCP potenciālo dibinātāju skaits tikai nedaudz pārsniedz 200 cilvēku, kas ir dibināšanai nepieciešamais biedru skaits. Nesen SCP domubiedrus meklēja, apmaksātos reklāmas laukumos avīzēs publicējot aicinājumu "pieteikties profesionālus un godīgus cilvēkus, kuri vēlas līdzdarboties". Paziņojumā sacīts, ka tiek dibināta sociālliberāla partija, kuras mērķis ir skandināvu modeļa labklājības valsts izveidošana Latvijā. Aicinājumu bija parakstījuši dibināšanas iniciatīvas grupas pārstāvji Edgars Štelmahers, G.Kokins, Gundega Rancāne, A.Štokenbergs, Aldis Gobzems, A.Pabriks un Valters Bruss. A.Štokenbergu neuztrauc, ka aicinājumam ir atsaukušies daži desmiti, ne simti cilvēku, jo arī TP pirms desmit gadiem esot dibinājuši tikai 323 biedri. Turpmāko darbību partijas veidotājs redz kā SCP ēnu kabineta ministru reakciju uz valdības rīcību. Viņš sacīja: "Ja [finanšu ministrs Atis] Slakteris saka, ka nav kur ņemt naudu, tad ir īstais brīdis runāt Kokinam."

Biedrības SCP valdes locekļi — bijusī Hansabanka vadītāja Ingrīda Blūma un Latvijas Universitātes fonda valdes priekšsēdētājs Ivars Lācis — negrasās iestāties partijā. "Partija ir specifiskas uzbūves organizācija, kurā es kā akadēmiski brīvi domājošs cilvēks neiederos," Dienai norādīja I.Lācis, piebilstot, ka to domā par visām partijām, ne tikai SCP. I.Blūma teica: "Biedrība ir biedrība, partija ir kas cits." Savulaik Dienai viņa jau sacīja, ka iesaistīšanās SCP darbā esot tikai un vienīgi atbalsta žests un iespēja paust savu viedokli, nevis platforma tālākai politiskai darbībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas