Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kots: par "100g kultūras" nekāda lēmuma nav

Latvijas Televīzijas (LTV) vadība joprojām neskaidri runā par vīziju jaunveidojamajam 3.kanālam, uz kuru plānots pārnest šaurākai auditorijai domātus raidījumus no LTV1, tajā skaitā par kultūras jomu.

"Svarīgākiem kultūras notikumiem pirmais kanāls strādās. Šaurām, tematiskām auditorijām domātais, protams, tiks virzīts uz trešo kanālu," intervijā Neatkarīgajai saka LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Diena jau rakstīja, ka kultūras raidījumu veidotāji bažījas, ka pārvietošana uz trešo kanālu, ko paredzēts translēt pa satelītu vai kabeli, nozīmēs, ka raidījumi praktiski vairs nebūs pieejami. Viens no raidījumiem, kurš varētu tikt pārvietots ir 100g kultūras. Turklāt tas, iespējams, vairs netiks rādīts katru vakaru, bet tikai reizi nedēļā.  

E.Kots norāda, ka par 100g kultūras noņemšanu "nekāda lēmuma nav, bet jezga liela." "Tajā brīdī, kad mums būs pabeigtas sarunas, pabeigtas diskusijas, kad būs vienota platforma, tad mēs noteikti visu izziņosim. Tagad ir pāragri runāt par to vai citu projektu. Bažām galīgi nav pamata," norāda LTV ģenerāldirektors.

Savukārt Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins Neatkarīgajai pauž, ka "šobrīd tie paši 100 grami kultūras neatbilst ne pirmajam, ne trešajam kanālam. No vienas puses – nepietiekami demokrātiski tiem, kuri par kultūru neinteresējas, no otras – pārāk pavirši tiem, kas interesējas."

Jau vēstījām, ka LTV patlaban ved pārrunas ar satelītu un kabeļu operatoriem par iespēju jauno kanālu translēt. Kad tas sāks darboties, LTV atsakās nosaukt, bet tas būs "nākamā gada jautājums", iepriekš sacīja LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs, piebilstot, ka cer sasniegt "78% auditorijas. Bet 2011.gadā, kad digitalizēs, — 100%."

LTV jaunā stratēģija paredz LTV 1.kanālā vairāk domāt par izklaides un analītiskajiem raidījumiem, kā arī filmām, atsakoties no visšaurākajiem nišu raidījumiem vai arī tos integrējot lielākos blokos.

"Piemēram, ir raidījums ostas darbiniekiem. (..) To skatās divarpus tūkstoši cilvēku. Mūsuprāt, tā ir diezgan dārga lieta un rādīt to galvenajā kanālā jēgas īsti nav," saka E.Kots, piebilstot, ka labāk ražot šo raidījumu DVD standartā un izdalīt ostas darbiniekiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas