Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kots: par "100g kultūras" nekāda lēmuma nav

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dīva
d
Šis ir vienīgais raidījums, kuru var (un ir akūti nepieciešmi!!!) baudīt! Baudīt kā gaisu, ūdeni...pat atkārtojumos.Tas atbilst nosaukumam- "100ģ. kultūras", turklāt svarīgi-katru dienu tik koncentrētā veidā, cik šodienas nevaļā tas ir nepieciešams! Un JŪS to mums gribat atņemt! Īsti tad nesaprotu - televīzija ir domāta JUMS vai mums- tautai? Varbūt vispirms pajautājiet mums... Bet,varbūt ir doma papildināt esošos raidījumus ar jauniem kultūras dzīves impullsiem , nu tad...pardon...Padomājiet...
muris
m
Pareizi, Kota k-gs! Priekš kam jums tādi raidījumi kā 100 grami kultūras!? Kur ir viņu niša, kur viņu platforma? Un,vispār, ko viņi te brēkā!? Nav taču par ko! Kad nolems, tad būs. Kā nolems, tā būs! Un nolems troika - Kota k-gs, Kleckina k-gs un vēl kāds k-gs. Bet tie brēkātāji lai maksā nodokļus un klusē!
Taure
T
100 grami kultūras ir viens no retajiem raidījumiem LTV 1, ko skatos gandrīz katru dienu. Otrs ir Panorāma, reizēm Domburšovs. Manuprāt 100 grami ir visīstākais izklaides raidījums (lai neapvainojas veidotāji!) īstajā vietā un laikā. Acīmredzot Kotam 100 g jau ir par daudz. Nesaprotu - kā viņš iedomājās uzturēt 3 kanālus, ja nespēj jau divus esošos aizpildīt ar kvalitatīviem raidījumiem, filmām? Ko viņš tajos rādīs - tērēs naudu bezjēdzīgu zvaigžņu šovu tiražēšanai - "Garlaikojies ar zvaigzni"? Vai viņš gatavojās iepirkt Krievijas bojevikus, it kā to jau citos kanālos nebūtu pārpārēm? Varbūt viņš cer sapelnīt ar reklāmām tik daudz, lai spētu iepirkt labas, Latvijā neredzētas filmas? Spriežot pēc komerctelevīziju piedāvājuma, kaut vai tā paša TV3, kas ar ne pārāk ilgiem pārtraukumiem piedāvā vienas un tās pašas jau redzētās, tas nemaz nav tik vienkārši. Kāpēc pirms tik nopietnām pārmaiņām netiek veikta nopietna un neatkarīga TV auditorijas interešu apzināšana un jau esošās situācijas analīze? Kāpēc neviens žurnālists viņam to nepajautā? Galu galā, tā ir mūsu kopīgā televīzija un līdzekļi, nevis Kota privātbodīte.
dzelzs cilvēks
d
...divas cūkas rukš unisonā...:(. Piekrītu pārējo komentāru rakstītājiem. Īpaši- Baibai 12:09
Absints
A
Hmm, nekur pasaulē galvenā kanāla saturā nav sports. Ziņu raidījumos netiek iekļautas sporta tēmas, tam atvēlēti speciālie kanāli. Mums jau faktiski tāds ir - TV7. Vai nebūtu labāk sporta ziņas pārcelt uz turieni? Es saprotu, ka tas nācis kā mantojums no Padomju Savienības, bet tagad pat Krievijas kanālos sports ir pārvietots uz specializētiem kanāliem. Ja jau jāizvēlas, kāpēc tas nav sports , bet sitiens ķer kultūru? Vai tāpēc , ka ir vesela plejāde sporta žurnālistu, kuriem vajag darbu? Vai ar to ka sporta mediji (atceramies veco labo Sportiņu) nespēj sev nodrošināt auditoriju, sports par katru cenu ir jāspiež visos stūros. Kāpēc Dienā ir divi atvērumi ar sporta ziņām. Vai tāpēc ka pastāvīgi tās nespēja pastāvēt un tas var būt tikai kā pielikums kaut kam. Dienai, Panorāmai...Kāpēc man jāskatās ziņas no nacionālās (!!) līgas, kāpēc nerāda informāciju par sporta veidiem, kuros Latvijā ir olimpiskās medaļas? Ja jau sports ir tik svarīgs, tad koncentrējiet to atsevišķos medijos, kanālos. Tad tas uzrunās un paņems- kā Lauri Reiniku vakar koru karos paņēma – reizes piecas – pats teica.
tamada
t
kad sanaaks un salies tad nolems
Fricis
F
Ja kultūras ministrs var būt Demakova tad kāda jēga vispār par kultūru runāt.
Karamele
K
Kā var salīdzināt kultūras raidijumu ar SPONSORĒTU jeb nopirktu raidijumu "ostas darbiniekiem"? Vai Kots kādreiz vispār seko tam, kas nāk no viņa mutes? Vai tas cilvēks vispāŗ domā? Un par Kļockinu - nu prom taču šo jāaizvāc.
Dille
D
100g kultūras ir savi trūkumi, reizēm temats izplūdis, vai ne tas cilvēks uzaicināts, vai arī raidījuma vadītājs par daudz laika velta savu verbālo serpentīnu skandināšanai, bet kopumā tas ir ļoti saturīgs un gana plašs, lai nebūtu šauras auditorijas produkts. Sevišķi sižeti bieži pārdomāti un daudzpusīgi. Negribu neko sliktu par Kleckinu teikt, bet, iespējams, viņš vienkārši neskatās šo raidījumu, tāpēc domā, ka tas nav gana labs. Manuprāt, vajadzētu to vairāk pašreklamēt, jo to ir vērtīgi un bieži arī interesanti skatīties. Par Kotu, protams, ilūziju nav, un, iespējams, viņš šo laiku sakarā ar vēlēšanām labprāt pārdotu kādai partijai. Tas nekas, ka nav privātā TV. NRTP to laikam tikai atbalstīs, neliekas, ka kāds gribētu to apturēt.
k1
k
Ir tikai viens jautājums : "Kāpēc Ābrams Kļockins atrodas vēl aizvien šajā amatā un liekulīgi runā kaut ko par demokrātiju?"
kaija
k
Kur atrodas "vienotā platforma"?
Baiba
B
Mani patiesībā jau vairs nepārsteidz šo STRATĒĢU nespēja izvērtēt procesus un šo procesu sekas,kurus viņi veido.Pārcelt ''šaurai auditorijai'' domātos kultūras raidījumus uz satelītu un kabeļu televīziju - tas nozīmē tikai to,ka vismaz pusei Latvijas iedzīvotāju šie raidījumi nebūs vairs pieejami.Latvijas mazpilsētu un lauku iedzīvotājiem,no kuriem daudzi pat gadiem nav varējuši aizbraukt līdz Rīgai,šie raidījumi ir kā svaiga ūdens malks.Tā ir viena no retajām iespējām sekot kultūras dzīvei kaut neklātienē.Cik tas ir svarīgi,es arī pati izjūtu vasarās,kad dzīvoju lauku mājā,kur nesniedzas rādio programa Klasika.Kabeļu televīzija vēl ir tāls sapnis laukos un mazpilsētu privātmāju rajonos.Par satelītu nemaz nerunājot,tas ir vēl tālāks sapnis ģimenēm,kuras šodien reižēm nezina,kā pabarot savus bērnus.Kungi,nolaižieties no saviem augstumiem un pamēģiniet noticēt tam,ka paplāns naudas maciņš neizslēdz tieksmi pēc garīgām vērtībām.Visbiežāk tas ir gluži otrādi.Varbūt tādēļ Jūs to nespējat saprast.
bb
b
100 gramu kultūras ir viens no visskatāmākajiem raidījumiem, un tiešām - ieskatam un informēšanai - precīzs uzstādījums un domāts krietni plašai auditorijai, Kleckins vairs nav tas cilvēks, kas var izteikties par kultūru, žēl, bet viņa gaišo domu laiks ( tāds bija!) ir garām...
...
.
Nu kā nav kauna valsts TV vadītājam un NRTP vadītājam: tas, ka šādi raidījumi kā 100 g kultūras nonākuši pie raidījumiem "šaurai, tematiskai auditorijai', tikai liecina par totālu šīs valsts izglītības līmeņa kritumu, un jums, abi cienījamie kungi, ieņemot šādus amatus, vispirms par to būtu jābrēc, nevis jāpielāgojas "plašājām tautas masām". Kauns jums, ejiet labāk uz komercstruktūrām nevis pārstāviet valsti!
zeme_nes
z
principā jau vienalga, jo TV tāpat neskatos. nepatīk formāts ar reklāmu pauzēm. informāciju var iegūt arī citādi, nelūrot uz atejas poda mazgāšanu. bet ērmīgi vienalga. 100 gr, manuprāt, ir jābūt kultūras ziņām, kas domātas masām ar notikumu un pamatproblēmu apsatu. īss ieskats, lai būtu kursā, kas šobrīd notiek. bet speciālistiem lai būtu precīzāks un dziļāks raidījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas