Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 29. oktobris
Laimis, Laimonis, Elva, Elvijs, Elvis

Kots: Situācija ar LTV budžetu ir kritiska

Latvijas Televīzija (LTV) pagājušajā nedēļā nosūtījusi vēstuli Nacionālajai radio un televīzijas padomei (NRTP), kurā aicina NRTP veikt grozījumus Latvijas Televīzijas 2009. gada budžetā. Situācija, kas skar LTV finansējumu un reālo budžeta situāciju, uzsākot 2009. gadu, vērtējama kā kritiska un apdraud kvalitatīvas programmas veidošanu, norāda LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Saeimas pieņemtajiem budžeta grozījumiem, LTV 2009. gada valsts budžeta dotācija 13,4 miljonu latu apmērā tika samazināta par 2,4 miljoniem latu. Papildus tam pagājušā gada decembrī LTV tika informēta, ka 2009. gada pirmajā ceturksnī LTV valsts budžeta dotācija nedrīkst pārsniegt piektdaļu no gada budžeta, turklāt no tā tiks ieturēti 10% rezerves fondam.  „Tādējādi pirmā ceturkšņa saņemtā dotācija Latvijas Televīzijai ir pat mazāka nekā 2006. gadā, neskatoties uz loģisku izmaksu pieaugumu kaut vai tikai inflācijas dēļ,” vēstulē NRTP situāciju raksturo LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

„Situācija kļuvusi dramatiska arī reklāmas ieņēmumu kontekstā. Jau decembrī kļuva skaidrs, ka valsts ekonomiskā krīze skārusi arī reklāmdevējus un to aktivitātes būtiski samazinās,” norāda E. Kots, uzsverot, ka šis fakts LTV liedz pildīt 2008. gada reklāmas ieņēmumu budžeta plānu par vairāk kā 100 000 Ls, ļoti būtiski ietekmējot 2009. gada sākotnējo naudas plūsmu. Kopumā LTV pirmā ceturkšņa ieņēmumi samazinājušies par 1,2 miljoniem latu.

LTV vēstulē lūdz NRTP ņemt vērā sabiedriskā medija specifisko darbības jomu un izprast situāciju, ka jau 25% samazinājums budžetā būtiski apdraud medija darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Saeimai jāizsķiras, kā LR un LTV finansēt turpmāk

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas