Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krauze: ZZS gatava strādāt sešu partiju koalīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gatava strādāt sešu partiju koalīcijā un nevelk nekādas "sarkanās līnijas" attiecībā uz tā dēvētajām centriski labējām partijām, ceturtdien pēc partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) un ZZS sarunām žurnālistiem sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Sešu partiju koalīcija nozīmētu sadarbību ar visām tā dēvētajām "latviskajām partijām", opozīcijā atstājot Saskaņu.

Atbildot uz jautājumu saistībā ar JKP nostāju neņemt koalīcijā ZZS un kā JKP plānots pārliecināt par nepieciešamību pēc sešu partiju koalīcijas, AP Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks norādīja, ka viņam esot "naiva cerība", ka ir iespējas veidot saprātīgu politiku kopīgās valsts interesēs. Viņš norādīja, ka Attīstībai/Par! uzstāj -sešas partijas ir labākais koalīcijas modelis, kas strādātu fragmentētajā parlamentā. Politiķis akcentēja, ka "nav nepieciešama valdība, kas veģetē, bet gan Ministru kabinets, kas ir spējīgs risināt valstij būtiskas lietas".

Krauze norādīja, ka abu partiju sarunās ticis runāts par valsts drošību un padziļināti par kiberdrošību, veselības jomā spriests par medmāsu atalgojuma palielinājumu un veselības aprūpes pieejamību visiem iedzīvotājiem. Arī Pabriks norādīja uz kiberdrošības nozīmīgumu.

"Pieskārāmies arī taras depozīta [jautājumam] - vienojāmies, ka šo ideju atbalstām, bet vēl būs jāskatās detaļas," sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs. AP politiķis norādīja, ka šodienas sarunās starp abiem politiskajiem spēkiem neparādījās programmatiskas pretrunas.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, KPV LV un AP.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un Saskaņu. Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS. JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Top komentāri

Kapadokijas Onufrijs
K
Bet var gadīties, ka kopā ar Saskaņu būs jāstrādā opozīcijā.
ļuļa
ļ
zzs ir gatavi strādāt jebkādā koalīcijā, ka tik paliktu pie siles. un starp citu, es arī uzskatu, ka zzs nav jāiesaista valdības veidošanā. ir gana zaguši, pietiek vienreiz.
Tālis
T
ZZS gatavi uz visu - pat izmēst kūti (kā TP) , lai tiktu valdība, jo pretējā gadījum'ā viņu tēvocim "A" būs taisnība - aizies pa skuju taku
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas