Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievijas ĀM: aprēķini par okupācijas režīma zaudējumiem - pseidozinātniski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zinātnieks
z
Tad kad būs zinātnisks tad summa būs vēl lielāka.
Polšs
P
Es laikam netveru laukumu. Kā uz šo aprēķinu bāzes ES var kaut kādu piecūkoto vidi palīdzēt sakopt??? Ja vide ir piecūkota, tad tā ir jāsakopj. Un viss. Kas pie tā vainīgs, tas ir otršķirīgs jautājums. Nav jēgas iztēloties kāda Latvija varētu būt, ja nebūtu bijis kaut kā tur. Labāk iztēloties, kāda Latvija varētu būt tagad. Varbūt pārāk bieži mēs krievos atrodam "vainīgos pie visa", ar to var savu nemākulību, stulbumu, naudas un varas kāri, paštaisnumu un egoismu slēpt. Nebūtu krievu - mēs būtu krutākie Eiropā. Ir tāds "dzērāja sievas" sindroms. Viņa kuļās savam vīram līdzi, jo pati ir bezspēcīga, neuzņemīga un gļēva. Bet viņai vienmēr ir attaisnojums gan sev, gan apkārtējiem : "Nu ko tad es varu? Man tak vīrs dzērājs" Tapat arī Latvijai šis sindroms nav nekas svešs. Esam nekādi, bet to atzīt ir grūti. Bet mums ir attaisnojums - mūs PSRS okupēja, 50 gadus jūgā turēja, un vispār te ļoti daudz krievu dzīvo. Ar tādu nastu mēs neko nevaram izdarīt. Palīdziet, lūdzu!
Mamuts
M
Kādā krievu portālā par šo aprēķinu tika trāpīgi teikts: "Indiāņu problēmas šerifam nerūp!"... :P Cerams, ka patiesi Latvija vairs nekad neuzticēsies Krievijas skaistajām runām.
riņķī apkārt
r
Neviens jau kompensāciju no Krievijas negaida. Var būt uz šo pētijumu pamata ES palīdzēs mums sakopt vidi, kuru krievi piecūkoja savās kara bāzēs Latvijā un uzspiestajās rūpnīcās. Pats lielākais ieguvums no šiem pētijumiem ir - varam reāli stādīties priekšā postijumu apmērus un nekādas pasakas par Kremļa mīlestību vairs latviešu nākošajām paaudzēm nesagrozīs galvas. Citādi - nākas jau lasīt visādu krievmīļu murgus šeit komentos. Arī Krievijas reakcija ir pamācoša : "Vērtējums par [pagājušā gadsimta] 30.gadu beigu un 40.gadu sākuma notikumiem Krievijā, tostarp politiskās vadības līmenī, ir pausts jau vairākkārt. Mums šis jautājums ir slēgts, un mēs neplānojam pie tā atgriezties" Vārdu sakot - mēs darām ko gribam, un runājam kad gribam Un vienalga, kad tas notiek un, kur tas notiek - vakar Latvija, šodien Gruzija
Šampēteris
Š
Preses sekretārs Ņesterenko kungs izteicies pietiekami emocionāli, lai neteiktu pat neprofesionāli. Tomēr saprast var, ka doktrīna nav mainījusies: Krievija nav devējs, Krievija ir ņēmējs.
AIVARS
A
Šādi aprēķini par okupācijas režīma zaudējumiem bija tukša naudas izšķiešana. Tā tika izniekots vismaz miljons LVL. Un visi to labi saprot, jo par to, ko atbildēs Krievija, šaubu nebija nevienam. Arī mums pašiem nav nekādu ilūziju par šo aprēķinu kvalitāti. Tas bija pilnīgi veltīgs darbs!
PSS
P
Petijums izmaksas 1 milj. Ls pern, un sogad vel 500 tukst. Ls. Un par sadu naudu sanemam NP salifdzinajumu ar cetram valstim, ko vareja izdarit jebkurs students rakstot kursa darbu
rolf
r
Krievija jau nabaga... viņiem nebūs ko maksāt. :D
tas
t
Tev spragusa ezela ausis patik?Atver kabatu -tulit tev pariti piesviedis-krievu tranzita vieta.
@
@
Civiliedzīvotāju slepkavības un represijas gan bija produktīvas. Un 21. gadsimta Kremlis sevi gaužām labprāt asociē gan ar PSRS, gan ar staļinismu. Tā ka rēķins tiks pēc adreses piestādīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ziņojums: No PSRS okupācijas Latvijas IKP zaudēja vairāk nekā 100 miljardu latu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas