Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Krievijas gāzes draudi: ES ir spēcīgāka, nekā tā domā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
KLM
K
Ne papira laci,bet mulkigi papiru smeretaji,kas vispar neko nesaprot no pasu uzrakstita. 1.Gaze ir aizstajama-ar kudru vai?un cik maksas pariesana uz cita veida kurinamo? 2.Eksports uz Kinu neekonomisks-gazes vadu uz turieni jau buve. Eiropa vel ilgi bus atkariga no krievu gazes,un paslaik tur neko nevar padarit,lai ka demagogi plapatu. Naftas vads ari tiek buvets uz talajiem austrumiem-varesiet pirkt naftu no Venecuelas vai no arabiem-un cik tas maksas?Varesiet vest naftu ar autiniem no arabiem. Gazes vads pa Baltijas juru nav Krievijas-Vacijas projekts-gaze vienkarsi apies Ukrainu kamer tur valda Jushcenko-un izdalisies pa Eiropu. Sitiem mulkiem,kas uzrakstijusi sito rakstu,var vienigi ieteikt nepeinemt to,ko vini gribetu,par to ,kas isteniba notiek.
arturs
a
Tu laikam nokontroleeji ka gaazes kraatuve ir pilna liidz malaam.
cirks
c
HA-HA-HA !!! Apsmējos par "Papīra Lāci" !!! Super salīdzinājums !!! Un loģiski jau ir, tie Krievijas draudi ir 99% blefs. Jā, Artur, varu ieteikt tev arī atslābt - ja Latvijai vienā dienā nogriezīs gāzi, tad nekas briesmīgs nenotiks vēl ilgi .... Ir tāda lieta, kā Inčukalna pazemes gāzes krātuve, kura ir piepumpēta pilna. Tāka vari neuztraukties, gan jau nenosalsim. Toties Krievija nevarēs mūs šantažēt ... un turklār riskē palikt bez kāposta ... Dmitrij Bumažnovič Medvedev, tā teikt :)))
AD
A
Pirmais raksts, kas sistemātiski un loģiski lietas sakārto "pa plauktiem" jeb velns nav tik melns, kā Pūķins to mālē.
Kaspers
K
Kautkāds racionāls grauds šajā spriedelēšanā ir. Ne kurš katrs patērētājs ir izdevīgs. Piemēram, Ukraina ir patērētājs, ar kuru ir sarežģītas attiecības. Arī Ķīna var izrādīties patērētajs ar ambīcijām. Tikai Eiropa pieņem Krievijas spēles noteikumus. Tiesa, Krievija pārāk aizrāvusies ar gāzes cenu svārstīšanu, tas Eiropai var piegriezties.
eksis
e
diez vai gāzi Latvijai nogrieztu vienā dienā pat ja Latvija šodien sāktu pārorientēties uz citiem enerģijas nesējiem. Tas, ka lielās gāzes kompānijas, nereti monopolisti savās valstīs tur augstas gāzes cenas ne vienmēr ir saistīts ar gāzes ieguves cenu un pieejamību. Sraujajā gāzes cenu kāpumā katrs gribēja pieturēt kādu rezervuāriņu ar sašķidrināto, sak, lai pēc pusgadiņa notirgotu krietni dārgāk. Vienkārši situācija grozījās un gāzes cenas vairs nelec gaisā, patēriņš samazinās, tādēļ arī jātirgo nost.
arturs
a
Visu jau vareetu pienjemt, ja Diena nebuutu viens no Latvijas galvenajiem laikrakstiem. Taadus murgus laist centraalajaa presee var laikam tikai Latvijaa. Autors kaadas paaris reizes nonaak pretrunaa pats ar sevi. "gāzi, kuru Eiropa importē no Krievijas, nevarētu tik viegli aizstāt, ja Gazprom to novirzītu uz Āziju; 25% Eiropas patērētās gāzes nāk no Krievijas." "tagad Eiropa aktīvi darbojas, lai aizstātu gāzi. Dažām lielākajām Eiropas gāzes kompānijām jau nākas pārdot iepirkto sašķidrināto gāzi atpakaļ starptautiskajā tirgū" Vai autors pats galu galaa saprot, vajag Eiropai to gaazi vai nevajag. Ja Eiropas lielaakajaam gaazes kompaanijaam nav kur likt gaazi, kaapeec kaapj cenas? Peec tirgus likumiem taam buutu jaakriitas. "Vēl viena problēma Krievijai ir tā, ka Gazprom pārdod Eiropai izejvielu, kas ir aizstājama — gan īstermiņā, gan ilgā laikposmā — gandrīz visos tās izmantošanas veidos." Varbuut autors ir atradis gaazei aizvietotaaju. "Kas attiecas uz tām ļoti mazajām, lielā mērā no enerģijas atkarīgajām tautsaimniecībām, kurām nav izredžu pilnībā integrēties kopējā Eiropas gāzes tirgū, — pamatā Baltijas valstīm —, tad tām būtu vispār jāsāk atteikties no dabasgāzes." Juus varat iedomaaties tikai ja vienaa dienaa Latvijai nogriezh gaazi. Pilniigs murgs. Gandriiz visaas daudzstaavu maajaas ir gaazes pliitis. Kaa cilveeki sev eest gatavos. Privaatais sektors arii paarsvaraa izmanto gaazi. Ja runaa par gaazes vadu uz Kjiinu, tad tur vienkaarshi arii ir vajadziiga gaaze, tirgu tas neietekmee. Gaazes rezerves pagaidaam Krievijai ir pietiekoshas. Runaajot par gaazes vadu Baltijas juuraa, tas ir Vaacijas un Krievijas projekts, domaats galvenokaart tirgus neatkariibai, gadiijumaa ja Ukrainai atkal kautkas sajec Galvaa.
Visu cieņu
V
Labs un argumentēts raksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas