Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Krievijas prezidenta vizīte Latvijā šogad nenotiks

Lai gan ielūgums Krievijas prezidentam vizītē apmeklēt Latviju arvien ir aktuāls, tad pēc nesen notikušajām Krievijas prezidenta vēlēšanām nevar skaidri pateikt, kad tā varētu notikt, lai gan ir skaidrs, ka tā šogad nenotiks, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Edgars Rinkēvičs (ZRP).

"Ielūgums Krievijas prezidentam arvien ir spēkā, ko arī pavisam nesen Krievijas pusei apliecinājis Valsts prezidents Andris Bērziņš, bet nesen notikušās prezidenta vēlēšanas Krievijā liecina, ka vizīte šogad noteikti nenotiks," sacīja ministrs.

Tomēr Rinkēvičs nevēlējās izteikt prognozes, kad tā varētu notikt, lai gan piebilda, ka tas būs atkarīgs kā attīstīsies abu valstu divpusējās attiecības.

Jau ziņots, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs apstiprināja, ka Krievijas prezidentam nodotais Latvijas ielūgums ierasties vizītē paliek spēkā.

Vienlaikus diplomāts norādīja, ka grūti prognozēt, kad vizīte notiks - "tuvākā gada laikā, tuvāko gadu laikā", jo viss ir atkarīgs no pušu spējas to noorganizēt.

Diplomāts norādīja, ka attiecībās jaunas vēsmas var ienest vien mainīgā starptautiskā vide, bet uzņemtais kurss uz labām, abpusēji izdevīgām un uz cieņu balstītām kaimiņattiecībām saglabāsies. Tādu pašu skatījumu Krievija vēlas arī sagaidīt no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas