Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kritizē LR ģenerāldirektora v.i. izraudzīšanās procedūru

Mediju eksperti Sergejs Kruks un Anda Rožukalne uzskata, ka Nacionālās radio un televīzijas padomes izvēlētais veids, kā izraudzīties _Latvijas Radio _ģenerāldirektora vietas izpildītāju, ir apšaubāms. Abi arī ir vienisprātis, ka Edvīna Inkēna kandidatūra ir nepieņemama.


Anda Rožukalne:

Uz šo amatu ir jārīko konkurss, līdz tam pienākumu izpildi uzdodot kādam no LR vadošā menedžmenta, jo tur cilvēki vismaz izprot situāciju. Ja tā jāsteidzas, tad, protams, Dzintris Kolāts ir pilnīgi piemērots, jo viņa vadības laikā LR ne tikai attīstījās, bet strādāja ar peļņu. Ir tik jautri uzzināt, ka NRTP tic, ka vienas nakts laikā kāds var izstrādāt lielisku LR glābšanas koncepciju, turklāt padome cenšas panākt, lai arī kāds cits tam noticētu. Tas nav iespējams, tāpēc esošā procedūra it tikpat dekoratīva kā daudz kas, ko dara NRTP. Tas ir vienkāršots ceļš, lai ieliktu krēslā savu, aizkulisēs apstiprinātu kandidātu, bet publiski teiktu - mēs izvērtējām koncepcijas.

Šobrīd NRTP izvēlētais LR vadītāja izvēles process ir ļoti tipisks un tajā atpazīstams NRTP stils, jo tas ir pārāk sasteigts un ar aizkulišu spēlīšu garšu. Cik saprotu, tad pāris dienu laikā NRTP jau pāris reizes ir pieķerta melos. Pēkšņi kā piemērots un NRTP vēlams parādās kandidāts (Inkēns), kurš ne ar saviem pēdējo gadu darbiem, ne zināšanām, ne izglītību, ne (kā bija dzirdams LR ziņās) pat privātu vēlmi nav atbilstošs šim darbam. To uzzinot, pirmā doma bija: problēma nav nauda un parādi, bet steidzīga vajadzība kārtējo reizi vienu godavīru nomainīt ar kādam izdevīgu personu. Kam? Tiem, kas vēlas, lai sabiedriskie mediji nevis pieskata politiķus, bet tiem izdabā. Tiem, kas, kā dzirdēju no kolēģiem, mēģināja ierobežot pat 13.janvāra pāsākuma tiešo translāciju LR

LR ģenerāldirektoram ir jābūt cilvēkam ar ļoti lielu autoritāti, kādam no LR vadošajiem darbiniekiem, kas spēj ne vien vadīt LR, bet cīnīties radio un klausītāju interesēs ar NRTP un politiķiem, kuru gribu padome realizē.

Sergejs Kruks:

Padomes izvēlēto ievēlēšanas procedūru vērtēju negatīvi. Taču ne tikai attiecībā uz padomi, bet vispār, kas valstī draud notikt. Vārds “krīze”, kas valstī kļūst par maģisku vārdu, atļauj atcelt elementāras procedūras, un demokrātiskos principus, un tas ir ļoti slikti. Krīzes situācijā gluži otrādi jāievēro šis demokrātiskās procedūras, lai paši sev neradītu problēmas. Baidos, ka tagad sāksies histērija - lai dzēstu ugunsgrēkus, atcels demokrātiskas procedūras.

Ļoti negatīvi vērtēju Inkēnu kā iespējamo Latvijas Radio ģenerāldirektora v.i., jo šis cilvēks jau mediju laukā savu reputāciju ir aptraipījis, strādādams, vadīdams un producēdams LNT raidījumu Nedēļa. Galu galā ir jāņem vērā reputācija - raidījums, ko E. Inkēns veidoja, reizē būdams aktīvs politiķis un šādi īstenodams partiju vēlamo politiku ar televīzijas kanāla starpniecību, nebija pieļaujams. Šaubos arī, vai Kolāts varētu strādāt krīzes apstākļos. Viņam bija pieredze tādos mierīgos gados dalīt esošo naudu, tomēr, kad jāpieņem radikālāki lēmumi, nezinu, vai viņam šādas īpašības piemīt.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Uz radio ģenerāldirektora v.i. amatu pretendē Kolāts un Inkēns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas