Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kučinskis: Bez diskusijām TP nepiekritīs e—lietu sekretariāta likvidēšanai

Bez diskusijām nepiekritīsim tikai īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās (e—lietu) sekretariāta likvidēšanai, atstājot pārējos divus sekretariātus, tā izskanējušos pieņēmumu par iespējamo e—lietu sekretariāta likvidēšanu pēc ministres Inas Gudeles atkāpšanās Dienai komentēja Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

Viņš gan atzina, ka ar partijas biedriem par šo jautājumu nav apspriedies, taču politiķa skatījumā šis sekretariāts ir nozīmīgāks par pārējiem diviem — ES fondu apguves ministra un integrācijas lietu ministra sekretariātiem.M.Kučinskis uzskata, ka TP varētu piekrist, ja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) piedāvātu likvidēt visus trīs sekretariātus. Pēc viņa domām, tādā veidā valdība būtu kompaktāka un būtu jāiesaista mazāk speciālistu, kurus nav viegli atrast. "Ja tikai šo sekretariātu [likvidē], tad ir pamatots jautājums, kāds labums ir no pārējiem."Lai gan politiķis atzīst, ka e—lietu sekretariāta jomā ir daudz neizdarītu darbu, piemēram, elektroniskā paraksta veiksmīga ieviešana, viņaprāt, nonākot Satiksmes ministrijas pārziņā, zustu šīs jomas nozīmīgums.Ministru prezidenta preses sekretārs Edgars Vaikulis izteicies, ka par e—lietu sekretariāta lietderību lems koalīcija. Viņš uzsvēra, ka šī sekretariāta specifika un aizvien pieaugošā nozīme birokrātijas mazināšanas jautājumos ir pietiekami nozīmīga, lai sekretariāts turpinātu darbu kā atsevišķa institūcija, vēsta LETA.Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka šo sekretariātu vajadzētu saglabāt. Viņš aģentūrai BNS norādījis, ka nevar piekrist šī posteņa likvidācijas atbalstītājiem.

Ar TB/LNNK pārstāvjiem Dienai pagaidām neizdevās sazināties.

Jau rakstīts, ka e—lietu ministre I.Gudele piektdien vakarā pieņēma lēmumu atkāpties no amata saistībā ar kādam semināram paredzētu valsts līdzekļu tērēšanu viņas dzimšanas dienas svinībām. Premjers I.Gudeles atkāpšanos akceptēja. E—lietu sekretariāta bijušie un esošie darbinieki piektdien Dienai stāstīja, ka ministre maldina sabiedrību teikdama, ka neko nav zinājusi par dzimšanas dienas pasākumu, kas sarīkots pagājušajā vasarā un kam iztērēti tuvu tūkstoš latu valsts naudas.

"Latvijas Avīze", sestdien savā publikācijā atbildot uz jautājumu, kam bija izdevīgi publiskot notikumu ap zemeņu torti tieši tagad jeb pēc desmit mēnešiem, nevis uzreiz pagājušā gada jūnijā, norāda, ka politiskajās aizkulisēs patlaban virmo divas versijas.

"Sveicienus" I.Gudelei un, iespējams, arī ZZS līderim A.Brigmanim sūta gan smagos noziegumos apsūdzētais partijas savulaik izvirzītais premjera amata kandidāts Aivars Lembergs, gan arī TP politisko scenāriju autori, kuriem nepatīk peldēt mierīgos politiskos ūdeņos. A.Lembergs vēlējies saviem partijas biedriem parādīt, ka viņu nevajadzētu atstāt novārtā un ir jāieklausās viņa viedoklī, vēsta laikraksts.

A.Brigmanis aģentūrai BNS izskanējušos minējumus par A.Lemberga saistību ar I.Gudeles atkāpšanos komentējis ar ironiju. "Tad jau elementārā loģika liek spriest, ka A.Lembergs ir kļuvis par "Jaunā laika" atbalstītāju un nopircis rakstus lielākajos laikrakstos un sižetus televīzijās. Tur vienkārši trūkst elementāras loģikas šādiem spriedumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas