Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kučinskis: Ģenerālprokurora izvērtēšana nav TP dienaskārtībā

Visas zādzības KNAB joprojām nav ne tuvu atklātas, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” norāda Tautas partijas (TP) vecbiedrs Gundars Bērziņš. “Ja viss normāli attīstīsies, gaidiet ļoti interesantas lietas,” intervijā laikrakstam norāda Bērziņš.

Bērziņš arī kritizē ģenerālprokuratūras darbu. “Prokuratūrai pēdējā laikā iet kā pa celmiem. Visas lietas, pie kā prokuratūra ķeras, ir vieni vienīgi neveiksmju stāsti. Viņiem vajadzētu aiziet uz baznīcu un aizlūgt, varbūt tā noņemtu lāstu,” norāda Bērziņš.

Bērziņš min, ka prokuratūra divu gadu laikā nevar pierādīt Ventspils mēra Aivara Lemberga vainu. Bērziņš runā arī par neveiksmēm citu lietu izmeklēšanā un uzskata, ka “jāveic nopietna pārbaude par to, kādēļ prokuratūra šobrīd nespēj veikt savas funkcijas”.

No G.Bērziņa izteikumiem noprotams, ka viņš runā par ģenerālprokurora atlaišanas procedūras iedarbināšanu: «Likumā ir pants par apzinātu rīcību, kura novedusi pie nopietnām sekām. (…) Jānozīmē speciāls tiesnesis šīs un pārējo ģenerālprokurora darbību izvērtēšanai.»

Prokuratūras likums nosaka, ka Saeima ģenerālprokuroru no amata var atlaist, ja Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja īpaši pilnvarots AT tiesnesis, veicot pārbaudi, konstatējis kādu no likumā minētajiem atlaišanas pamatiem un par to atzinumu devis AT Plēnums. Šajā gadījumā, pēc G.Bērziņa domām, pamats esot, ka ģenerālprokurors, pildot dienesta pienākumus, pieļāvis tīšu likuma pārkāpumu vai nolaidību, kā rezultātā iestājušās būtiskas kaitīgas sekas.

Šādu pārbaudi ierosina AT priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc vienas trešdaļas Saeimas deputātu pieprasījuma. AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šobrīd ir atvaļinājumā, bet viņa pienākumu izpildītājs Gunārs Aigars ar AT preses sekretāres Lindas Priedītes starpniecību norādīja, ka par G.Bērziņa izteikumiem šobrīd nekas nav komentējams.

Savukārt gan TP preses sekretārs Arno Pjatkins, gan Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Dienai norādīja, ka G.Bērziņš paudis savu personīgo viedokli un TP dienaskārtībā J.Maizīša darbības izvērtēšana neesot. «Ne TP valdē, ne frakcijā nekas tāds nav apspriests. Izvērtēšana būs aktuāla tad, kad beigsies ģenerālprokurora pilnvaru termiņš,» apgalvoja M.Kučinskis. J.Maizītis ģenerālprokurora amatā apstiprināts līdz 2010.gada pavasarim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas