Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kučinskis korupcijas piedēvēšanu TP saista ar uzticības krīzi

Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis korupcijas piedēvēšanu viņa pārstāvētajam politiskajam spēkam skaidro ar partijas zemo reitingu un vispārēju uzticības krīzi.

"Jautājums ir ļoti polarizēts," teica tautas kalps, skaidrojot, ka politikā jāsaskaras ar to, ka partiju reitingi ietekmē arī viedokli par citiem jautājumiem. Viņš dalījās pārdomās, ka līdzšinējās koalīcijas partijas nebauda lielu popularitāti un līdz ar to arī asociējas ar citām negatīvām parādībām, tostarp korupciju.

"Tendence piedēvēt īpaši vainīgajiem visus grēkus... tas neizbrīna, ka arī korupcija tiek piedēvēta Tautas partijai," sacīja politiķis. Kučinskis arī norādīja uz niansēm pētījuma rezultātos, kas liek pārvērtēt iedzīvotāju pausto attieksmi.

"Interesantākais [pētījumā] šķita tas, ka saskārušies ar korupciju vai tās izpausmēm ir ļoti maz cilvēku, bet iespaids ir daudziem," noslēgumā piebilda deputāts.

Jau vēstīts, ka aptuveni puse - 52,4% - iedzīvotāju Tautas partiju (TP) uzskata par viskorumpētāko partiju Latvijā, liecina "Providus" pasūtītais pētījums par pilsoņu attieksmi un gatavību vērsties pret korupciju vēlēšanās.

Tālāk seko partija "Jaunais laiks" (21,9%), kurai uzticēts veidot jauno valdību, un līdzšinējā premjera partija LPP/LC (21,8%). Zaļo un zemnieku savienību par korumpētu uzskata 20,6% aptaujāto.

Ziņots arī, ka, pēc "Latvijas faktu" veiktās aptaujas, Tautas partijas popularitāte februārī nokritusies līdz 1,6%, bet janvārī bija 2,5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas