Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kučinskis: līdz budžetam jābeidz strīdi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Cik zinu tad Gruškrvics ir sācis kā vecākais referents un izgājis visas dienesta pakāpes . Un amatā viņu esot paaugstinājuši gan Šadurskis, gan Druviete. Varbūt ir vērts pajautāt viņu viedokli. Visādā ziņā man viņš nekad bērnišķīgs nav izklausijies. Drusku slīpēts gan...Pirkstu mutē neliec... Bet puisis ir dzimis līderis. To kursos iemācīties nevar. Un nav melis. Ko parāda kaut vai arodbiedrību attieksme. Cilvēkiem ir tiesības zināt patiesību. Arī nepatīkamu. Pat slimajiem ar vēzi ir tiesības zināt savu diagnozi. Lai kaut vai sakārtotu savas laicīgās lietas Bet varas pārstāvji ārkārtīgi izvairās saukt lietas īstajos vārdos. Un tas radījis sabiedrības milzīgu neuzticību valsts varas pārstāvjiem un politiķiem. Krīzes apstākļos šāda neuzticība var būt fatāla. Jo krīzi var pārvarēt tikai visa sabiedrība kopā, kad vien otram tic, kā alpīnisti sasaistē. Cilvēki vienmēr instinktīvi zina, kad viņiem melo. Gruškevicam ir viens liels trūkums-partijas krāsa. Oranžais viņa karjeru konkrēti velk uz zemi. Bet nedomāju, ka viņš pametīs partiju tai grūtos laikos. Nav tāds raksturs...
Econ
E
Pat pusotrs gads ir ļoti daudz tik augstā amatā, jo jāpieņem, ka, lai tādu amatu ieņemtu (normālos apstākļos attīstītajā pasaulē), iepriekš ilgstoši ar šiem jautājumiem bijis saistīts. Vai arī kādēļ viņš tur ir? Kāda vēl drosme - ir nācies dzirdēt viņu runājam, izklausās visai bērnišķīgi apvienojumā ar, ja nemaldos, kādu "līderisma skolu".
jautājums
j
Un cik gadus tad viņš ir galvenais šīs jomas ierēdnis ? Kādu pusotru gadu ? Un kādos amatos tad viņš bija pie Šadurska un Druvietes ? Vai tad valsts sekretārs ? Un cik mums jau ir Dombrovska valdība ? kādus 4 mēnešus ? Un ko ir padarījusi ? Ja neskaita budžeta izdevumu samazināšanu un bezdarbnieku skaita palielināšanu ? Ja JL uzskata, ka skolotāju Latvijā ir par daudz, tad kādas darba iespējas JL piedāvā šiem cilvēkiem ? Vai valdībai vienkārši ir par daudz iedzīvotāju Latvijā ? Par daudz skolotāju, mediķu, ierēdņu, policistu, pensionāru, māmiņu, slimnieku, celtnieku.... Gruškevics vienkārši uzdrošinājās pateikt patiesību.Latvijā tas nenotiek bieži... Un drosme vienmēr ir cienijama !
Econ
E
Viņš kā IZM valsts sekretārs ir galvenais šīs jomas ierēdnis (tātad - galvenais "speciālists" valstī), kas, cik saprotu, ir "darbojies" ne pie viena ministra vien (un ministriem Latvijā, kā novērots, īpaši atbilstoša kvalifikācija nekad nav bijusi nepieciešama, izcili piemēri pašreiz ir Segliņš un Zalāns). Tātad - ko viņš tur visu šo laiku darīja? Skolotāju Latvijā ir par daudz, tāpat kā nevar pastāvēt skola ar 10 skolēniem pa 9 klasēm, neatkarīgi no tā, vai viņš kādu vedīs vai nevedīs ielās. Arī Latvijas vidējais starptautiskais sniegums ir visai nožēlojams, piemēram, LU vieta starp Lietuvas un Igaunijas augstskolām vai PISA testi utt. Ja tas no Latvijas puses netiks atzīts, tad aizdevumu valsts nesaņems ar attiecīgām sekām - skolotāji varēs strādāt par algu augstākais 100 lati pirms nodokļu nomaksas, jo tādu reiz situāciju TP "nasing spešalisti" ir panākuši.
Buba
B
Gribētos no tā vīreļa dzirdēt, kura ierēdņa ( ja ne valsts sekretāra) pienākumos kontrolēt ministrijas izdevumus zemeņu un ķiršu iepirkšanā un kāpēc četru dienu laikā pēc skandāla nav uzskatījis par NEATLIEKAMU PIENĀKUMU iepazīties ar detaļām. Citādi vienīgais skaidrojums - taukmūļu filozofijas " darījām,ko gribējam, un darīsim!"
vecais-2
v
Pirmkārt, Koķe grib izmeloties un izvairīties no atbildības; otrkārt, ZZS jau nav Koķes vietā ko piedāvāt. Ja par Rīgas mēra kandidātu ielika zoodārza ampelmani, tad skaidrs, cik tie zinātāji tur ir. Treškārt, ir ideja: EMSI PAR IZGLĪTĪBAS MINISTRU! Zinātņu doktors, atraktīvs, brauc ar velosipēdu uz darbu, liela pieredze un patiešām zinošs cilvēks. Gruškevica pāriešana skolotāju arodbiedrības pusē (vēl labāk Harbacēvičas vietā) būtu lielisks TP reklāmas gājiens. Varētu tiešām izmēst to IZministriju.
jauda
j
Bet sistēma taču sakārtota nav. Tās strukturālās reformas nebija pat plānotas vai sāktas neviena, arī JL, ministra laikā. Ja jau par SVF prasībām.... Un skolotāji ļoti labi izsakās arī par Gruškevicu.Šajā konfliktā arodbiedrības ir izteikušas atbalstu ierēdnim nevis ministram... Nu ja Gruškevics pāries arodbiedrību pusē...Nu tad viņš izvedīs skolotājus ielās... Būs mums vienreiz ģenerālais streiks. Kā Francijā...Varbūt, ka ir arī laiks...
Jaudai
J
Skolotāji gan viņus piemin ar labu vārdu. Abi daudz izdarīja, būtu izdarījuši vel vairāk, ja JL nebūtu licis viņiem aiziet no amata, kad pameta koalīciju.
jauda
j
Un ko tad Šadurskis un Druviete darīja ? Izglītības, taču, ministri bija... To pašu ko tagad valdība ? Neko ?
izbijis patriots-3..:((
i
vajadzētu jums VISIEM beidzot beigt MULDĒT (pie tam pilnīgi tukši )..MELOT (acīs skatoties)..un VISMAZ KAUTKO beidzot ''sakārtot'' TAUTAS INTERESĒS..nevis SAVĀS!!!Pieriebušies jūs esat visi pēckārtas!!!!
???
?
Jāsmejas vai jāraud par šādiem profesionāļiem! Par vienu izteiktu ciparu, kurš nerada nekādas saistības un pēc būtības neko nemaina, tik sīkumaina kašķēšanās! Apbrīnojami zems mums to ministru un politiķu tāpat arī žurnālistu līmenis! Par "likumīgi" izšķērdētiem miljoniem klusi čiepst, par tiem var uzrīdīt lapsenes, bet par vienu necilu skaidrojumu taisa skandālu.
ABC
A
TP starptautiski pazemojumi ir kā pīlei ūdens. Nasing spēšel.
Econ
E
Profesionālis? - tā laikam kāda anekdote. Principā situācija ir tāda, ka viņš šo jomu ir "profesionāli novadījis" tādos sūdos, ka Latvijai netiks izsniegts starptautiskais kredīts, kamēr netiks veikti pasākumi tās sakārtošanai (principā - starptautisks pazemojums, ja kāds vēl nav sapratis).
abi labi
a
Viņš M.Gruškevicu uzskata par profesionāli, kuru "aizstāv arī arodbiedrība un kurš izjaucis kādus plānus". ============ TP aktīvists Gruškevics- profesionālis valsts budzeta izšķērdēšanā, gan jau vēl dzirdēsim par viņa varoņdarbiem. Gan Koķei, gan šim aktīvistam vajadzētu no ministrijas aiziet.
agris
a
Tad sāciet ar biogāzēm un vēja ģenerātoriem ko sadevāt mākoņpapsim

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas