Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kučinskis pēc atgriešanās no Briseles runās ar ZZS par sadarbību ar partiju grupām Eiropā

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc atgriešanās no Eiropadomes samita Briselē plāno runāt ar Zaļo un zemnieku savienību par sadarbības iespējām ar partiju grupām Eiropā.

Premjers šodien ticies ar Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība), tomēr sadarbības jautājums ar Eiropas Tautas partijas (ETP) grupu nav bijis sarunas temats.

"Situācija ir skaidra - pēc atbraukšanas mājās man vispirms ir jārunā ar pašu ZZS," žurnālistiem teica Kučinskis, atklājot, ka viņam pašam šķiet pieņemama sadarbība tieši ar ETP. Tomēr, ņemot vērā, ka ZZS veido vairākas politiskās partijas, vispirms savienībai pašai jātiek ar sevi skaidrībā.

Ar Dombrovski šodien runāts par Eiropas un Latvijas ekonomiskajiem izaicinājumiem un aktualitātēm Eiropadomes dienaskārtībā.

Kā ziņots, Kučinska pārstāvētā ZZS nav noslēgusi sadarbības līgumu ne ar vienu no Eiropas lielajām politiskajām grupām, tāpēc šonedēļ Eiropadomē Kučinskis būs bez politiskajiem domubiedriem, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

Pirms katras Eiropadomes sēdes notiek arī neformālas tikšanās, kurās valstu vadītāji koordinē pozīcijas, meklē atbalstu un cenšas saskaņot viedokļus. Pēdējie Latvijas valdību vadītāji no Vienotības Laimdota Straujuma un Valdis Dombrovskis nāca uz ETP grupas rīkotajiem pasākumiem. ETP ir ietekmīgākā politiskā grupa Briselē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas