Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kuldīgā pēc restaurācijas atklās vēsturisko velvju tiltu

Kuldīgā ceturtdien pēc restaurācijas atklās velvju tiltu pār Ventas upi. Masīvais velvju tilts pār Ventu Kuldīgā uzcelts pirms 134 gadiem, un šovasar tika pabeigta pirmā restaurācija tilta pastāvēšanas vēsturē.

Atklāšanas pasākumā iecerēts pārliecināties, vai uz vecā Ventas tilta viena otrai pabraukt garām spēj divas karietes. Sarīkojumā arī būs aplūkojama Kuldīgas novada muzeja izstāde "Vecā Ventas tilta restaurācija un atraktīvas tūrisma teritorijas izveide Kuldīgas sirdī", kā arī uzstāsies Kuldīgas kultūras centra bērnu deju kolektīvs "Stariņš".

"Ventas tilta restaurācija ir apliecinājums mūsu mīlestībai pret Kuldīgu un rūpēm par to, mūsu domām par skaistumu, kuru gribam redzēt savā pilsētā un atstāt bērniem un mazbērniem," sacījusi Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. Sarīkojums sāksies plkst.11, bet auto satiksmei tilts atklāšanas dienā būs slēgts no plkst.10 līdz 12.

Lai restaurētu vienu no Latvijas simboliem, Kuldīgas pilsētas dome piesaistīja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Projekta kopējās izmaksas ir 2 092 448 lati.

Tiltam restaurācijā izveidots šķeltā akmens bruģa segums brauktuves daļā, kas papildināts arī ar autentiskā apaļā akmens bruģa starpkārtām. Ietves klāj klinkers, kura krāsa un raksts pietuvināts vēsturiskajam tilta ietvju segumam. Margu augšējās malas, lai arī sākotnēji bija plānotas veidot no betona, būvniecības laikā aizstātas ar dolomīta plāksnēm. Tiltu plānots izgaismot arī tumšajā diennakts laikā.

Projekta ietvaros labiekārtots arī Ventas kreisais krasts - rekonstruētas kāpnes, nodrošinot ērtu pieeju pie Ventas rumbas, izveidoti skatu laukumi rumbas un tilta apskatei.

Tilta restaurācijas projekts veicinājis arī Kuldīgas atpazīstamību Latvijā un Eiropā. Projekta īstenošanas laikā Kuldīga uzvarēja Eiropas Komisijas konkursā "Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2007", savukārt 2008.gada pavasarī pilsētas vēsturiskajam centram piešķirta arī Eiropas mantojuma zīme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas