Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kursīte: Saeimā jūtos kā uz citas planētas

Sākot darbu 9.Saeimā, profesorei, Pilsoniskās savienības frakcijas deputātei Janīnai Kursītei bijusi sajūta, kā atrodoties uz citas planētas, viņa atzīst intervijā laikrakstam Diena, kas publicēta piektdien. Interviju viņa sniegusi pēc nedaudz vairāk nekā Saeimā pavadīta mēneša, kas novadu reformas un ekonomikas stabilizācijas plāna pieņemšanas dēļ bijis gana piesātināts.

“Ieejot Saeimā, tajās pirmajās nedēļās bija sajūta, ka esmu nokļuvusi uz citas planētas. Kā suitu sievu ansambļa vadītāja Ilga Leimane sacīja: ja paskatās, vairākumā tur ir gudras sejas, bet lielākā daļa lēmumu, kurus pieņem, ir pilnīgi muļķīgi, “ tā savas sajūtas raksturoja J.Kursīte. Parlamentā strādājot, viņai zudušas arī ilūzijas, ka darbam tur “vajag tikai spēcīgu argumentāciju labām lietām, lai tās notiktu”.

Profesorei, fokloras pētniecei radies arī iespaids, ka pēdējo gadu laikā ir zudis valsts attīstības virziena mērķis, ekonomikas jēdziens kļuvis tik sašaurināts, ka zinātnei un kultūrai tajā neatliek vietas. Tomēr J.Kursīte pauž apņemšanos palīdzēt cilvēkiem šo mērķi atkal saredzēt: “Es izmisīgi to vēl mēģināšu darīt. Ja būtu tāda mierīga — tā saukto labo vai trekno gadu — situācija, es droši vien pirmajā pieklājīgajā starpbrīdī uzvilktu mēteli un laistos prom, jo te nav līdzams ar parastiem līdzekļiem”. Viņasprāt, parlamentā nesaprot, ka “Saeima ir pavisam neliela saliņa, kuru balsta viss tas plašais tautas kontinents. Šai kritiskajā situācijā, kad daudz kas var mainīties un daudz kas izšķirties, es domāju, ka vienu brīdi arī pozīcijai nāks saprašana, ka nākamais solis ved bezdibenī”.  

“Tad, kad cilvēkam iet labi, tad viņš par ideāliem bieži piemirst, bet, kad iet slikti, tad pēkšņi atceras gan Dievu, gan kādas citas augstākas vērtības. Varbūt tieši šī krīze var atgriezt ne tikai ekonomiskās, bet arī citas vērtības un var palīdzēt izķepuroties,” cerību pauž deputāte. Viņai rūp arī tas, ko novērojusi ceturtdienās piketos pie Saeimas, kur  “protestē katrs par sevi, par savu lauciņu”. J.Kursīte domā, ka “kamēr nenāks mediķi iestāties par televīziju un televīzijas ļaudis par presi un preses ļaudis par grāmatniekiem, un tie par novadiem, tikmēr jebkurš pozitīvs gājiens noslāpst, jo ir par maz enerģijas uz ārpusi”.

Pilnu interviju ar J.Kursīti lasiet 2.janvāra laikrakstā Diena. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas